Другий Форум громад Житомирщини відбувся у Хорошеві

У Хорошеві 11 листопада відбувся ІІ Форум громад Житомирської області «Спроможне врядування на шляху до Європейського Союзу».

Учасники форуму – очільники й представники місцевих громад Житомирської області та гості з Естонії – працювали над питаннями співпраці та розбудови місцевого самоврядування у регіоні.

Зустріч учасники форуму почали зі спільної молитви за українських воїнів у Рижанському храмі Різдва Пресвятої Богородиці. Потім відвідали Музей коштовного і декоративного каміння в Хорошеві, завітали в Хорошівський ліцей №1 та Хорошівську лікарню.

Безпосередня робота форуму відбувалася в Хорошівському будинку культури.

Засідання відкрилося Славнем України у виконанні народного хору української пісні Хорошівського будинку культури та Славнем Естонії у сольному виконанні на тромбоні пердставником естонської делегації. А також хор виконав «Молитву за Україну».

У другій частині заходу учасники форуму слухали доповідь Наталії Остапченко про взаємодію обласної та районної військових адміністрацій з територіальними громадами в умовах війни.

Заступниця міністра розвитку громад, територій та інфраструктур України Олександра Азархіна розповіла про основні пріоритети держави в регіональній політиці та відбудови (розвитку) інфраструктури на 2024 рік.

Цікавим було слово Михайла Килварта, міського голови Таллінна, голови Асоціації місцевого самоврядування Естонії, який розповідав про досвід Естонії. Окрім того, він вручив п’ятьом громадам області потужні генератори.

Важливою була доповідь Поліни Алдошиної про співпрацю між благодійними організаціями та органами місцевого самоврядування.

Про спроможне врядування та нові законодавчі ініціативи розповідав Віталій Безгін.

Модератором та організатором зустрічі був Арсеній Пушкаренко.

Підготувала Надія Панченко

Прокрутити вгору