Вічна пам’ять і шана Героям!

Сьогодні, 13 жовтня, напередодні відзначення Дня захисника України, Свята Покрови Пресвятої Богородиці та Дня українського козацтва відбулося поклали квітів до пам’ятного знаку загиблим героям-землякам в зоні АТО/ООС, до Меморіалу загиблим у роки Другої світової війни та воїнам-афганцям.

Пам’ять загиблих героїв, які мужньо захищали кордони рідної країни, прийшли вшанувати голова райдержадміністрації Анатолій Стужук, голова районної ради Андрій Ющенко, селищний голова Володимир Столярчук, представники управлінь і служб органів влади.

У багатому на подвиги літописі українського воїнства було безліч битв і дат, гідних стати святом, проте від часів козацтва до Армії Української Народної Республіки день Покрови Пресвятої Богородиці був святковим днем захисників Вітчизни, козацькою Покровою.

Згідно літописів, князь Ярослав Мудрий віддав Київ і всю Русь під покров Божої Матері, тому в українській традиції Покрова тісно пов’язується з ідеями захисту від ворогів. А у свідомості народу – асоціюється з військовою честю, звитягою, мужністю та лицарством.

Сучасна українська держава є історичним та політичним спадкоємцем козацтва, визвольного руху та тисячолітньої християнської традиції. І тепер цей день став не просто державним святом та невід’ємним спадком України, а всенародним святом. Адже захисниками незалежності та суверенітету нашої держави є військові та добровольці, медики та волонтери, дорослі та діти – сучасні герої, завдяки яким Україна є і буде.

Прокрутити вгору