Музика підносить над буденністю, розвиває інтелект і допомагає в житті

Першого жовтня весь світ відзначатиме День музики – найпопулярнішого виду мистецтва. Ніжна і трепетна, рішуча і запальна, скорботна і жартівлива – музика не потребує перекладів, її мова зрозуміла абсолютно всім.

Музика супроводжує людину упродовж усього життя – від першої матусиної колискової до поминальної молитви. Музика доступна абсолютно всім, незалежно від посади, соціального статусу та матеріального достатку.

Заняття музикою не лише приносять естетичну насолоду, а й дозволяють навчитися легко і швидко висловлювати свою думку, чітко вимовляючи слова, вільно почуватися в колективі, працювати в команді, не боятися публічних виступів та вільно почувати себе перед аудиторією. Люди, що займаються музикуванням, мають гарну пам’ять, увагу, концентрацію та розвинене сприйняття інформації на слух; вони мають гарний смак, адекватну самооцінку, впевнені у своїх силах.

Долучитись до пізнання цього прекрасного виду мистецтва можна в Хорошівській музичній школі. Сьогодні наша школа – центр академічної культури та естетичного виховання, який відіграє провідну роль у формуванні творчого, інтелектуального та духовного розвитку підростаючого покоління, забезпечує умови для змістовного дозвілля. Саме тут діти знайомляться з кращими зразками світової культури. З метою пропаганди музичного мистецтва – в школі проходять концерти, свята, конкурси, виставки малюнків, діють різноманітні ансамблі та колективи. Жоден захід на сцені Хорошівського будинку культури не обходиться без виступів учнів та викладачів школи.

Про рівень підготовки в школі красномовно свідчать численні учнівські дипломи лауреатів та дипломантів районних, обласних, всеукраїнських, міжнародних конкурсів та олімпіад.

Майже 98% викладачів Хорошівської музичної школи – її випускники. Дуже багато наших колишніх учнів представляють і прославляють свою школу, рідний край на великих сценах та у відомих музичних колективах України і світу.

Без музики можна прожити, але саме вона розфарбовує наше життя всіма барвами веселки, надихає, заворожує, чарує, наповнює його змістом.

Олена Михайленко

Прокрутити вгору