У Хорошівському районі ліквідували дві пожежі за добу

За інформацією прес-служби Управління ДСНС України в Житомирській області, 25 жовтня у Хорошівському районі сталося дві пожежі в приватному секторі.

Так, о 14:20 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу в приватному дерев’яному житловому будинку в селищі Нова Борова, де проживала багатодітна родина. На момент загорання вся родина знаходилася на подвір’ї. Господар, помітивши дим з під покрівлі, одразу викликав рятувальників.

На місці фахівці ДСНС встановили, що осередок загоряння знаходився на горищі оселі, біля димаря пічного опалення. Також з’ясували, що вогонь встиг охопити покрівлю будинку на площі 80 кв. м.

О 14:48 пожежу локалізовано та о 16:35 – ліквідовано. Вогнем знищено покрівлю оселі. Усі приміщення всередині залишилися неушкодженими. Попередня причина пожежі – порушення правил монтажу нагрівальних печей та димарів.

Ще одну пожежу сьогодні вночі хорошівські рятувальники ліквідували в с. Кропивня – там зайнялася дерев’яна літня кухня. Відстань до оселі складала близько 5 метрів, тому вогонь в будь-яку мить міг перекинутися на будинок.

У результаті пожежі вогнем знищено дах, перекриття та пошкоджено стіни літньої кухні. Вдалося запобігти поширенню полум’я на житловий будинок. Як і в попередньому випадку, ймовірною причиною загорання могло бути пічне опалення. Адже з’ясувалося, що всередині приміщення знаходилася груба, під час монтажу якої була відсутня розділка (відступка) від печі до покрівлі.

Наразі остаточні обставини обох пожеж встановлюються фахівцями.

Прокрутити вгору