Інформаційний супротив. 46

У продовження севастопольської теми. Початок див. Інформаційний супротив. 45.

У пісні «Лєгєндарний Сєвастополь» є ще такий куплет:

«Лєгєндарний Сєвастополь

Нєпрєступний для врагов».

У чому ж «нєпрєступность»? Можливо у тому, що під час оборони міста 1854-1855 рр. у Севастопольській бухті російське командування наказало затопити 93 військових та цивільних кораблів, щоб загородили вхід ворожим кораблям на рейд і тим самим врятувати Севастополь?

Кримська війна 1853-1856 рр. завершилась облогою Севастополя. Здача міста означала б для росії неминучу втрату Кримського півострова та перенесення бойових дій вглиб імперії.  Існує версія: щоб уникнути ганьби від поразки, амбітний імператор Микола I 18.02.1855 р. наказав особистому лікарю принести отруту – і за кілька годин Миколи I не стало. Офіційно оголосили, ніби монарх помер від застуди.

16 серпня 1855 р. відбувся вирішальний бій на Чорній річці. 30 серпня 1855 р. союзницькі війська вступили у покинутий росіянами Севастополь.

Новий імператор Олександр ІІ попросив супротивників припинити бойові дії й сісти за стіл переговорів. Учасники конфлікту, а також Австрія та Пруссія, зібралися в Парижі на міжнародний конгрес.

Глава російської делегації граф Орлов 30.03.1856 р. підписав капітуляцію російської імперії. Війна закінчилася Паризьким миром 1856 року. 

Загарбницькі війни для росіян завершуються капітуляцією.  Прикладом цього є Кримська війна, яку розв’язала російська імперія, захопивши Молдовське князівство та Валахію у 1853 р.

P. S. Повномасштабний напад рф на суверенну Україну, також завершиться для орків поразкою та капітуляцією.

Одне наразі цікавить: чи самотужки покінчить своє нікчемне життя ху*ло, чи спрацює відомий на росії принцип «золотої табакерки»?

Смерть російським загарбникам! Перемога буде за Україною!

Олександр Голяченко

Прокрутити вгору