Олег Павлюк: «Любов до музики стала поштовхом для створення гурту»

Минулого року через послаблення карантину хорошівці гучно відсвяткували День молоді. Родзинкою святкової програми став виступ знаного музичного гурту «Retro 21». Одним із учасників колективу є наш земляк Олег Павлюк – позитивний хлопець і талановитий музикант.

Він із дитинства захоплювався мистецтвом та музикою. Любив співати й танцювати. З дев’яти років навчався в музичній школі. Спочатку хотів грати на скрипці чи фортепіано, але склалося так, що обрав баян (клас викладача Жанни Шишкіної). На ньому він вправно грає і сьогодні. Після дев’ятого класу вступив до Житомирського музичного училища ім. В.С. Косенка. Опановував гру на баяні у викладача Віктора Омельчука. Пізніше влаштувався на роботу до Житомирської музичної школи №3. Паралельно почав працювати ілюстратором у капелі бандуристів, згодом – артистом оркестру у фольклорному ансамблі національного обряду «Родослав». Після закінчення навчання у музичному училищі юнак вступив до Рівненського державного гуманітарного університету культури і мистецтв. Удосконалювати майстерне володіння інструментом продовжив у викладача Житомирського інституту культури і мистецтв народного артиста України Віктора Губанова. Поєднував навчання із працею у музичній школі.

Одного разу під час прогулянки міським парком Олег зустрів хлопців-музикантів. Надихнувшись вокалом одного з них, вирішив познайомитись та запропонував спробувати щось зіграти разом. Підготували декілька музичних композицій та каверверсій пісень, з якими виступили перед глядачами. Отримали теплий прийом. – Перший склад групи відрізнявся від теперішнього. У нас були акустичні баян і гітара. Наш вокаліст Саша Календа співав і підтримував ритм на простому чохлі від гітари. Ми багато разів виступали у незвичайному й цікавому форматі, – розповів Олег Павлюк. За весь час існування гурт побував у різних куточках України. Найчастіше їхні виступи відбуваються у Києві, Вінниці, Харкові, Миколаєві та Житомирі. Своїми концертами дивували й китайських слухачів. У Хорошеві музиканти побували не вперше. Років чотири чи п’ять тому приїздили іншим складом. – Усі наші виступи по-своєму цікаві. Кожен учасник гурту особливий, має своє бачення, свою віддачу та енергетику. Ми виконуємо вже не тільки кавери, а й авторські пісні. Нам цікаво спостерігати, як люди сприймають нас. На майбутнє плануємо розширювати репертуар, шукаємо нові формати звучання інструментів. Хочемо гастролювати за кордоном та по всій Україні. Хочемо підкорювати більш глобальні сценічні майданчики, збирати по десять, двадцять тисяч людей, – ділиться Олег.

Нині «Retro 21» має такий склад: вокал Олександр Календа (учасник «Голосу країни»), електрогітара Назарій Отиченко, ударні інструменти Вадим Господарик та електробаян Олег Павлюк. Меломани люблять гурт за атмосферу, драйв, неймовірне виконання, через яке відчувається любов самих учасників гурту до музики. Гурт можна знайти у соцмережах:https://www. instagram.com/retro_twentyone/?utm_medium=copy_link,

https://www.facebook.com/Retro21band/about

Марина Сівінська

Фото надані Олегом Павлюком

Прокрутити вгору