«Підтримка від учителів – важлива»

У Хорошівському ліцеї №1 приємним сюрпризом і подарунком до Дня вчителя стала виставка творчих робіт учениці 10-А класу Аріни Чумакової. Два роки тому у юної художниці вже була виставка у ліцеї. Тоді основним напрямом малювання Аріни була графіка та аніме. Нині ж усі помітили великий ріст та прогрес у техніці, змінився стиль.

– Попередня виставка була гострою, навіть агресивною. Нині ж лінії плавні, присутні кольори. Я в захваті. Картини дуже гарні. Помітно, як Аріна виросла, – сказала заступниця директора Наталія Муська.

Сама ж Аріна Чумакова охоче розповідає про своє захоплення:

– Малювати я дуже люблю. Коли усвідомила, що маю готуватися до вступу в університет, то почала ходити до репетитора. Ці заняття мені дуже допомогли освоїти багато технік. Навчаючись, я дуже полюбила акварель і в цілому живопис. У мене з’явився графічний планшет, і тепер я можу займатися і діджитал малюванням. Аніме я так і не покинула. Проте цей напрям є моїм особистим стилем. На виставку ж відбирала більш професійні картини.

Я дуже вдячна Надії Михайлівні Ігнатенко, що вона запропонувала зробити виставку моїх робіт. Хоч у нас уже і немає уроків мистецтва, проте це так важливо, коли вчителі підтримують. Саме вчителька знайшла рамки для усіх моїх картин, оформила виставку. Приємним сюрпризом стала книга відгуків, яку також поклала Надія Михайлівна.

Вчителька мистецтва Надія Ігнатенко дуже скромно говорить про свою роботу, акцентуючи основну увагу на здібностях Аріни. Вона відзначила, що велика заслуга в тому, що дитина малює і розвивається, належить батькам дівчинки. Ярослав Володимирович та Тетяна Петрівна Чумакови не шкодують коштів, забезпечують Аріну необхідними матеріалами для творчості й підтримують бажання дівчинки розвиватись у мистецькому напрямку.

Юна мисткиня мріє бути дизайнеркою, тож побажаємо, щоб мрії Аріни збувались. Нехай ці виставки стануть першими сходинками обдарованої дитини до успішної кар’єри та визнання.

Усі, кого зацікавила творчість Аріни Чумакової, може стежити за нею в інстаграмі @ile_134

https://instagram.com/ile_134?utm_medium=copy_link

Любов Дем’янчук

Прокрутити вгору