У Хорошеві вас гостинно запрошують заклади з оригінальними назвами

Якщо йдеш вулицями населеного пункту і зустрічаєш прозаїчні традиційні вивіски «Продукти», «М’ясо», «Овочі», «Перукарня» і т.д., то зразу розумієш або здогадуєшся, що саме в тому чи іншому закладі тебе очікує і що можна там придбати. Але коли бачиш назви «Батерфляй», «Світанок», «Фіалка», «Вікторія», то поки туди не потрапиш та не побачиш, які послуги надаються чи що там можна купити, – доти й не будеш знати. Тому ось такі оригінальні назви, на нашу думку, створюють певну інтригу й навіть підігрівають інтерес у перехожого й бажання зайти туди та відповісти на запитання своєї цікавості.

Магазин «Оазис»

У центрі Хорошева уже близько тринадцяти років тому побудували новий магазин під назвою «Оазис». Спочатку тут продавалися переважно меблі, була послуга їх попереднього замовлення. З часом асортимент товарів збільшився. Зараз в «Оазисі» можна придбати мобільні телефони, білизну для дому, різноманітні корпусні та м’які меблі, дитячі товари: ліжечка, візочки, взуття, одяг. Є навіть прекрасні мильні квіти ручної роботи, цілі букети. Тобто, тут можна придбати все для дому на будь-який смак. І у випадку, якщо не вистачає коштів, – представники двох банків оформлять вам кредит.

Частина площі в магазині здається в оренду.

Сама споруда «Оазису» добудована до кооперативного магазину «Гастроном центральний» і знаходиться в невеличкому заглибленні між гастрономом та будинком суду. Його не дуже видно, коли проїжджаєш вулицею. Проте тут завжди багато покупців. Кожен знаходить собі товар за потребою і для душі.

Власник «Оазису» Костянтин Ніколаєнко розповідає, чому таку назву має магазин.

  • По-суті, на цьому місці, де зараз приміщення магазину і доглянута навколишня територія, раніше були розвалини й смітник. І ми намагалися тут спорудити щось оригінальне, що радувало б погляд серед звичних сірих будівель селища. Старалися облагородити це місце, аби воно було бажаним і приємним для наших постійних відвідувачів, покупців, клієнтів. А також, щоб для тих, хто вперше в нашому містечку, ця локація була б привабливою – манила свіжістю, неординарністю, гарним прийомом. Тому й назвали «Оазис» – те, що привабить кожного.

Кафе «Мандри»

Досить гарну славу в Хорошеві та його околицях серед інших закладів харчування здобуло кафе «Мандри», яке розташоване на вулиці Руднівській. Якраз у тому мікрорайоні, де подібних закладів немає. Тут приємна затишна атмосфера, є всі умови для комфорту відвідувачів. Оригінальне оформлення залів. Досвідчені кухарі готують смачно на різні смаки та уподобання. Обслуговують тут завжди уважно і з повагою та любов’ю. Заклад має вже багатьох своїх постійних замовників і клієнтів.

Роман і Катерина Котюки, власники, відповідають на наше запитання про назву кафе:

  • Наш заклад стоїть якраз по дорозі, де проїжджає багато мандрівників. Вони можуть їхати з навколишніх сіл через Хорошів у різних напрямках: у Житомир, Коростень, Ємільчино, Пулини, Черняхів. І частенько проїжджі заходять до нас перепочити, освіжитися, пообідать. Тому й назва відповідна. А ще наша родина любить відомий в Україні та за її межами музичний гурт «Мандри». Отак усе зв’язалось.

Кафе «Милосердя»

Тут дуже комфортно почуваються великі компанії на весіллях, випусках, зустрічах однокласників інших велелюдних заходах, адже в цьому кафе прекрасна велика бенкетна зала. В ній комфортно і взимку, і літом, є місце для проведення різних веселих конкурсів та розваг, є де потанцювати й розмістити живу музику.

Проте в кафе «Милосердя» є й менші затишні приміщення, де можна посидіти з найближчими друзями чи родиною в камерній атмосфері, душевно поспілкуватися за горнятком запашної кави чи якогось доброго чаю та й чогось і «гарячішого». За бажанням – улітку вам накриють стіл і на свіжому повітрі, в альтанці.

Готують як традиційні українські, так і оригінальні страви місцевої поліської кухні. На будь-яке замовлення можуть створити й дуже вишукану їжу – смачну, корисну й оформлять як витвір мистецтва.

У цьому кафе можна замовити також і страви додому, на якісь виїзні прийоми чи заходи. Тут готують, окрім свят, і поминальні обіди.

Чому кафе називається «Милосердя» – розповідає одна із співвласниць закладу Валентина Субін:

  • У приміщенні, де зараз наше кафе, раніше розміщувалася їдальня одного із соціальних закладів Житомирської області. Пізніше на його базі був створений районний Територіальний центр надання соціальної допомоги одиноким непрацездатним людям. У народі його назвали «Милосердя», щоб було коротко й зрозуміло. З часом ця назва залишилася нам. Ми від неї не відмовилися, бо намагаємося в усьому теж бути милосердними, йти людям назустріч у всіх справах і проблемах. Ми завжди дослухаємося до своїх замовників та клієнтів, намагаємося обслуговувати їх якнайкраще, аби вони залишились задоволеними і знову хотіли співпрацювати з нами.

Якщо будете в Хорошеві – завітайте у наші заклади з оригінальними назвами. Тут вам обов’язково сподобається, і ви матимете незабутні враження.

Надія Панченко

Прокрутити вгору