Уроки у «Школі Рівних» із ненасильницької та недискримінаційної взаємодії з оточуючими

Проєкт «Школа Рівних» у Хорошівській громаді Житомирської області завершив свою роботу. Ми вже інформували, що на першому його етапі навчання проходили дівчата-старшокласниці Хорошівських ліцеїв. Вони брали участь у трьох тренінгах, де здобували знання щодо захисту прав жінок, рівних прав чоловіків і жінок. Заняття, які проводила сертифікована тренерка Оксана Давиденко, були спрямовані на формування у дівчат свідомості цивілізованих людей, які не порушують прав інших, але й уміють відстояти власні права і свободи та захистити їх, користуючись законами України та міжнародним законодавством.

Із 12 по 14 березня відбулися заняття для 20-ти старшокласниць. Не всім дівчаткам вдалося з першого разу опанувати цифрову платформу ZOOM, на базі якої проводились онлайн тренінги, тому модератори організовували навчання в декількох невеличких групах із ретельним дотриманням карантинних обмежень.

Наступним етапом було навчання 15-ти педагогинь Хорошівських ліцеїв 19, 22 і 23 березня. Це теж були онлайн тренінги, що проводила Оксана Давиденко. У процесі спілкування, навчання та взаємодії з тренеркою й колегами вчительки активізували здобуті раніше знання, отримали нові; переглянули тематичні відеоролики, обговорили різні життєві ситуації, були активними у висловлюванні власних суджень, дискутували.

Усі учасниці «Школи Рівних» активно брали участь в обговоренні запропонованих проблемних тем. Під час підведення підсумків занять вони висловлювали задоволення процесом навчання і спілкування, а також дякували за надану можливість поповнити свої знання й опрацювати додаткову інформацію з численних інтернет джерел та із запропонованої тематичної літератури.

Тренерка поділилася з усіма власними презентаціями, які стануть у нагоді як дівчатам, так і їх наставницям у житті та професійній чи громадській діяльності.

  • Ми дуже задоволені проведеною роботою, бо глибоко переконані що цей проєкт – хоч і невеликий, проте це наш реальний внесок у становлення правового, безпечного, комфортного суспільства, його сталого розвитку. Висловлюємо щиру вдячність усім учасницям «Школи Рівних» за корисну взаємодію, сподіваємося на подальшу плідну співпрацю. А також дякуємо за підтримку відділу освіти Хорошівської громади (начальниця Олена Матвійчук), директорці Хорошівського ліцею №1 Наталії Ананченко та педагогічному колективу, директору Хорошівського ліцею №2 Олександру Корнійчуку та педагогічному колективу закладу. Сподіваємося, що спільно ми ще зможемо зробити багато корисних справ, – сказала керівниця проєкту «Школа Рівних» Галина Мінялук. А також вона зазначила, що проєкт створювали і реалізували спільно в команді з помічницями Іриною Сівінською та Любов’ю Дем’янчук.

Організатори впевнені, що учасниці Школи отримали знання й можливості для позитивних змін власних культурних та поведінкових стереотипів, ненасильницького і недискримінаційного спілкування та взаємодії з представниками й представницями різних статей.

Захід здійснюється в рамках мікрофінансування жіночих ініціатив в Житомирській області в межах проєкту «Просування участі жінок в політиці та посилення рівних можливостей в Житомирській області» ГО «Інститут Креативних Інновацій» завдяки щедрій підтримці британського народу через Департамент міжнародного розвитку Великої Британії в рамках Фонду розвитку ефективного врядування. Погляди організаторів не обов’язково відображають погляди Департаменту міжнародного розвитку або Уряду Її Величності.

Підготувала Світлана Федоренко

Прокрутити вгору