Благодійний ярмарок
у Хорошівському ліцеї №1

У другий день Великодня у Хорошівському ліцеї №1 відбувся благодійний ярмарок. Усі охочі учні, батьки, вчителі принесли різноманітні смаколики та продавали їх за символічні суми. Поярмаркувати завітали й гості. На «вітринах» також були великодні сувеніри, патріотичні закладинки, браслетики, прикраси. Можна було і просто зробити пожертву у скриньку.
Пасочки, тортики, желе, пиріжки, цукерки, печиво, вафлі, тістечка, кекси, трубочки, зефір, безе, солодкі напої… Очі розбігалися від краси та різноманіття усього. Кожен клас по-своєму оформив столи, застелив скатертини. А які оригінальні підписи були на цінниках: «Уже Пасха, купуй пиріжки з м’ясом», «До нас поспішай ‒ ЗСУ допомагай!», «Знижки для учителів!» та інші. Учні ярмаркували, ніби мали багаторічний досвід у сфері торгівлі. Кожен вправно рахував кошти, припрошав узяти ще, охоче торгувався.


Святкового настрою додав виступ учнів, котрі розповіли про свято Великодня та подякували нашим захисникам за можливість жити на мирній території, спати в теплі та їсти смаколики. Молодші учні співали пісень.


Після торгів кожен клас підраховував суму, котру виручив за усе продане, та передавав до загальної каси. Загальна сума, яку вдалось зібрати, близько 32 тисяч гривень. Важливо, що усі кошти підуть на благодійність. Разом із волонтером Василем Сорокіним ліцей закупить необхідне обладнання для наших військових та передасть безпосередньо на передову.


Упродовж ярмарку діяла виставка графічних робіт учня 9-Б класу Максима Косякевича «Зруйновані міста України». Максим глибоко перейнявся тим, що у країні війна, він активно виготовляв окопні свічки разом із іншими ліцеїстами. Частину свічок хлопець передавав для свого дядька на передову. Вирішив спробувати підтримати військових і мистецтвом. Майже місяць юнак ночами створював свої картини. На них зображені руїни у Василькові, Бучі, Маріуполі, Донецьку, Малині, Бахмуті, Попасній, Харкові, що лишила по собі російська навала. Біля виставки Максим поставив скриньку для пожертв на ЗСУ та назбирав понад дві тисячі гривень. Усі кошти юний волонтер також передав у загальну касу збору від ярмарку.


Кожна маленька добра справа ‒ це величезна допомога нашим захисникам. Учні вчаться бути добрими, милосердними, вдячними та корисними. Кожен наближає перемогу по-своєму. Але всі мріємо і віримо у спільну перемогу над ворогом! Слава нашим захисникам і нехай береже їх Господь!
Любов Дем’янчук

Прокрутити вгору