Форум розвитку Хорошівської територіальної громади

Упродовж тривалого часу тісна співпраця Хорошівської громади та Проєкту Всеукраїнська ініціатива «Активна громада» поступово дає свої плоди.

Активні жителі/жительки Хорошівської громади, депутати/депутатки селищної ради постійно долучаються до різноманітних просвітницьких, інформаційних, навчальних онлайн заходів. Кандидати/кандидатки в депутати й активні жителі громади рік тому долучилися до створення «Карти Розвитку Громади». Частина обраних депутаток/депутатів підписали цей документ як керівництво до дії і докладають максимум зусиль, аби громада і селищна рада активно просувались у її виконанні, що й успішно робиться зараз. Постійно йде моніторинг щодо реалізації найбільш важливих пунктів Карти розвитку Хорошівської громади. А нещодавно відбувся онлайн-форум за участю депутатів, представників влади та активістів територіальної громади.

Майже 30 учасників/учасниць форуму взяли участь у роботі, сотні людей подивились відео, які були створені активістками та депутатками, тисячі жителів Хорошівської ОТГ дізнались про #КартаРозвиткуГромади.

Була створена  #ІніціативнаГрупа, яка готова моніторити діяльність органів влади у частині виконання Карти Розвитку Громади – це дуже якісний результат.

У ході підготовки до Форуму, ми визначили, що у сфері культури пункти Карти виконані частково. Є об’єктивні причини, пов’язані з епідеміологічною ситуацією: освітньо-розважальні заходи для дітей не відбувалися, як і розвиток мережі сільських бібліотек та клубів (проте не закрита жодна бібліотека, а це вже позитив). Одне з дуже важливих для Хорошева питань – ремонт #БудинкуКультури. Нинішній стан вирішення проблеми – підготовлена проектна документація (до речі, витрати на її підготовку просто вражають!) А от у подальшому дуже важлива участь громадян у складі ініціативної групи. Наша зустріч була присвячена обговоренню шляхів та напрямів моніторингу, аналізу поточної ситуації та можливостей, які є в ініціативних груп для вирішення питань. Кожен може створити ініціативну групу і працювати над конкретним питанням, яке важливе для нього. Ми поділимось інструментами», – прокоментувала результати роботи на регіональній сторінці у мережі Фейсбук координаторка ВІ «Активна Громада» у Житомирській області Оксана Давиденко.

Якщо ми всі будемо дбати про свої громади, не чекатимемо вирішення проблем по принципу «якось буде», тоді зміни відбуватимуться точно.

 #ЗадайКурсВладі

Підготувала Надія Панченко

Прокрутити вгору