Громадські ініціативи на місцях наближають Перемогу

У Знам’янці жителі встановили огорожу на кладовищі

Упродовж багатьох років активні громадяни села Знам’янки Рижанського старостинського округу Хорошівської територіальної громади з власної ініціативи роблять багато корисних справ. Цьогоріч, попри воєнний стан, люди вирішили, що все ж треба працювати, робити добрі справи, впорядковувати своє село. Цим вони доводять і собі, й ворогу, що нас, українців, не зламати, ніхто нас не зіб’є з визначеного курсу. Ми бажаємо жити в упорядкованих населених пунктах, з гарними дорогами, чистими дворами й обійстями, на заквітчених вулицях. Ми маємо почуватися господарями на своїй землі й гідними людьми.

Як правило, ініціатором переважної більшості корисних суспільно важливих справ виступає ветеран праці, шанована в громаді людина Володимир Сидоренко. За підтримки активних земляків вони вже реалізували багато корисних справ. За останні роки було зроблено: облаштовано майданчик для стоянки автомобілів біля сільського кладовища, побудована капличка, впорядковано саме кладовище, споруджено пам’ятний знак землякам – жертвам Голодомору. Окрім цього встановлено – в’їзний знак, висадили алею лип, каштанів. У центрі села силами громадських активістів встановили стелу з образом Матері Божої як благословіння для всіх жителів і гостей, впорядкували автобусну зупинку.

А цього складного і тривожного року, попри все, роботи продовжили. Трохи раніше закупили декоративну бетонну огорожу. А нещодавно, в липні, цю огорожу змонтували на сільському кладовищі.

Ініціатор і натхненник усіх цих справ Володимир Петрович Сидоренко розповідає:

-Дуже радісно, що в нас є небайдужі активні люди. Самотужки ніхто стільки справ не зробив би. Це завжди колективна дружна робота. Всі розуміють, що ми робимо для себе, для свого села, для громади. Отримуємо задоволення від результату нашої спільної праці. Цього разу, наприклад, на монтаж огорожі на кладовищі вийшли і працювали наші односельці: Віталій Сидоренко, Василь Сидоренко, Микола Мішуревич, Антон Вовченко, Володимир Свидло, Юрій Сидорчук, Павло Сидорчук, Руслан Токменко, Максим Ющенко, Іван Мушківський, Володимир Стеценко, Микола Косинський, Петро Дмитрович Сидоренко, Петро Сергійович Сидоренко, Йосип Кучинський, Володимир Онищук, Микола Кириченко, Олександр Герасимчук, Сергій Майло, Леонід Бондар. Як бачите, це ціла бригада небайдужих людей. Дуже приємно, що так люди відгукнулися і ми дружно попрацювали. Такі приклади переконують, що ми, українці, варті гарного життя, бо ми вміємо працювати і покращувати навколишній світ, – наголосив Володимир Петрович.

– Коштами на закупівлю огорожі, включаючи бензин, цемент, дизельне пальне,  допомагала громада та організації, які працюють на нашій території. Якби не підтримка Романа Меринова, Максима Горленкова, Сергія Заруцького, Сергія Антонюка, Оксани Яремчук та Людмили Новаківської, то навряд чи ми б змогли реалізувати свій задум. Правда, ще не вся огорожа встановлена. Із 80-ти метрів, які потрібно було поставити, зроблено всього 60. Необхідно закупити ще 20 м огорожі. Проте сподіваємося, що з часом ми спільними зусиллями закінчимо й цю роботу, – ділиться Володимир Сидоренко.

Наша редакція завжди із задоволенням розповідає про громадські ініціативи, добрі справи, які поліпшують життя, допомагають зробити кращим і впорядкованішим середовище нашого проживання. Це прекрасно, коли люди самі виявляють ініціативу і роблять щось корисне для власних громад. Якщо є подібні справи в інших селах чи старостинських округах – повідомляйте в редакцію, ми обов’язково розкажемо про це на сторінках «Прапора».

Підготувала Світлана Федоренко

Прокрутити вгору