Хорошівські хористи здобули перше місце на обласному фестивалі пам’яті Анатолія Пашкевича (відео)

У суботу 6 травня народний хор української пісні Хорошівського будинку культури взяв участь у восьмому обласному фестивалі-конкурсі хорової пісні «Мамина вишня» пам’яті народного артиста України Анатолія Пашкевича. Результат – перше місце!
Конкурс традиційно проводиться в Баранівці, бо це мала батьківщина талановитого хормейстера, композитора, автора багатьох знаних та улюблених українцями пісень, серед яких «Степом, степом…», «Мамина вишня», «Чебреці» й багато інших.


Хоровий колектив із Хорошівського будинку культури уже не вперше своїм майстерним злагодженим виконанням здобуває перемоги на цьому конкурсі. Цьогоріч на фестиваль готували дві різножанрові конкурсні пісні: акапельно – «Ой, як була я та й у матінки свеї…» і під музичний супровід та з елементами маршових рухів, які органічно впліталися у канву твору, – «Калина-малина». Глядачі сприйняли виступ дуже тепло, нагородили співаків гучними оплесками.
Уже упродовж п’яти років керує хором дуже талановита і знана в області хормейстерка Любов Пастушенко. Колектив заслужив шану багатьох прихильників та постійно отримує відзнаки і призові місця на різних пісенних турнірах.


Пані Любов коментує: «Журі конкурсу було дуже серйозним, проте нам вдалося розкрити можливості колективу й справити гарне враження. Дякуємо за високу оцінку нашої роботи. Вітаю всіх учасників із перемогою, сподіваюсь на подальший поступ у напрямку зростання рівня виконавської майстерності».


Начальник відділу культури Хорошівської селищної ради Олег Шишук висловив задоволення виступом хорового колективу, подякував за якісну результативну творчу працю.
Підготувала Надія Панченко

Прокрутити вгору