Інформаційний супротив. 117

Оце, шановні мої читачі, в інтернетівській павутині знайшов цікаву інформацію про «створення та становлення» т. з. руцької православної церкви. Ділюся з вами.

***

російська церква не має томосу, бо вона була самопроголошена в порушення канонів у 1448 році.

Першого московського патріарха призначив цар, а не законний ієрарх. Константинополь визнав цю псевдо християнську організацію тільки через 141 рік. Щоб добитися від Патріарха Єремії визнання своєї церкви, цар Борис Годунов тримав його пів року під домашнім арештом у Москві.

Єремія приїхав на переговори і опинився у пастці.

Петро перший взагалі прибрав посаду патріарха і керував церквою особисто через так званий священний синод, який формально очолював обер-прокурор. Канонічно, правда?

Додав «благодаті» також Сталін. Комуністи спочатку заборонили православну церкву МП, розстріляли всіх принципових священників, зруйнували храми, а з тих, хто погодився працювати на державу, зібрали в нову «церкву», яку ще називають сталінською. МП перейменували в рпц, яку ми маємо і сьогодні. Під кожною рясою пагони КДБ або ФСБ. Канонічніше не буває!

P. S. Тому й не дивно, що представники цього неканонічного утворення сьогодні освячують смертоносну зброю та благословляють своїх «вітязів» іти на територію суверенних держав «захищати росію».

Фото1 – картина Юрія Камишного, фото з вільного доступу в інтернеті.

Олександр Голяченко

Прокрутити вгору