Інформаційний супротив. 311+51

Жадан зібрав приголомшливу суму для військових Письменник розіграв 10 книжок ювілейного видання “Динамо Харків”.

Український письменник та музикант Сергій Жадан провів черговий благодійний аукціон. Лотами були його книги з автографом головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного. Лідер гурту “Жадан і Собаки” розповів, яку суму вдалося зібрати. 

У своїх соцмережах Жадан провів конкурс, у якому розіграв 10 книжок ювілейного видання “Динамо Харків” з двома підписами – генерала ЗСУ та своїм. Для участі в аукціоні потрібно було задонатити від 100 гривень.

Через 10 днів після старту письменник прозвітував, що вдалося зібрати 2,2 млн грн. У своєму Facebook Сергій Жадан написав: 

«Друзі, дякую вам за цю фантастичну суму, за вашу активність і за любов до української армії та української поезії! Завдяки вам маємо кошти ще на десяток автівок. Велика подяка Івану Малковичу та видавництву “Абабагаламага” за цю ініціативу».

Джерело https://meta.ua

P. S. Жадан Сергій Вікторович – український письменник, перекладач, громадський діяч. Народився 23 серпня 1974 р. в українськомовній родині. Дитинство минало у СтаробільськуВорошиловградський області (сучасна Луганська). У часи Перебудови 1990–1991 років поширював у містечку рухівські газети та національну символіку. Згодом, задля навчання в університеті, переїхав до Харкова1996 р. закінчив Харківський національний педагогічний університет імені Г.С. Сковороди, факультет українсько-німецької філології. Від 1996 до 1999 р. навчався в аспірантурі цього ж університету. Захистив дисертацію, присвячену українському футуризму: «Філософсько-естетичні погляди Михайля Семенка» (2000 р.)

Від 2000 року — викладач кафедри української та світової літератури університету.

Від  2004 року — письменник. Автор романів «Депеш Мод»«Ворошиловград»«Месопотамія»«Інтернат», поетичних збірок «Цитатник»«Ефіопія»«Життя Марії»«Тамплієри»«Антена»«Список кораблів» та інших.

Підготував О.Голяченко

Прокрутити вгору