Інформаційний супротив. 444-й день

Про моторошний символізм.

Це подвір’я Церкви Різдва Пресвятої Богородиці у селі Перемога на Київщині. Зліва — могила селян, яких спалили заживцем нацисти у 1943 році, справа — могила молодих хлопців, яких спалили росіяни в одному з підвалів у 2022 році…

*****

До 1945 року це село називалось Ядлівка — на честь козака Ядла.

Під час німецько-радянської війни в 1943 році Ядлівка була повністю спалена. Єдиною спорудою, яка вціліла в пожежі, була якраз ця сама церква. Тому й не дивно, що саме на подвір’ї цього храму було вирішено ховати знайдені залишки селян, яких спалили німці.

Тоді 167 жителів Ядлівки було закатовано, спалено живцем, повішено або розстріляно. Декілька сотень були вивезені на роботи в Німеччину. 450 мешканців села загинули у війську на фронтах.

В 1945 році Ядлівку, з огляду на культ сталінських перемог, переназвали ідеологічним “Перемога”.

28 лютого 2022 року Перемогу окупували росіяни. В підвалі місцевої “Нової пошти” вони закатували близько десяти молодих хлопців.

Як розповідають місцеві мешканці, коли після окупації зайшли в підвал, то з цілих решток змогли знайти хіба одну стопу. Тож вирішили зібрати всі знайдені частини спалених росіянами тіл в одну труну. І поховали поруч зі спаленими у Другу Світову селянами…
❤️‍🩹Українська правда
Підготував О.Голяченко

Прокрутити вгору