Інформаційний супротив. 834-й день війни

Старший контролер КПП Чорнобильської АЕС Роман Горилик після 2 років російського полону. ФОТОрепортаж

Українець Роман Горилик за два роки російського полону дуже сильно схуд, за увесь цей час його жодного разу не відвідували представники міжнародних організацій. Про це повідомляє Цензор.НЕТ із посиланням на проєкт “Хочу жить”.

Як зазначається, Роман – старший контролер КПП з охорони Чорнобильської АЕС. Його та інших 168 нацгвардійців, які охороняли ЧАЕС, росіяни буквально взяли в заручники і вивезли з України через Білорусь у березні 2022 року.
“Стан Романа та інших українських військовополонених викликає жах та асоціації з найтемнішими сторінками історії людства – нацистськими концентраційними таборами смерті”, – наголошують у проєкті.

За весь час перебування у російському полоні Романа та інших 74 військовополонених українців, яких повернули під час обміну, жодного разу не відвідували спостерігачі Міжнародного Комітету Червоного Хреста.

***
Колись, через багато десятків років, коли загоїться рани – хтось із нащадків тих, кому вдасться вижити на цій війні – захоче миритися із нащадками тих, хто прийшов на нашу землю аби вбивати..
А я би хотів щоби всі ці кадри, які ми бачимо викарбувались назавжди в історичній памʼяті моєї нації.
Хочу аби нашим нащадкам по генам передавалися відчуття, які переживаємо усі ми сьогодні. Відчуття любові до власної землі і власного народу. Й відчуття ненависті до тих, хто хоче нас знищити.

Роман – старший контролер КПП з охорони Чорнобильської атомної електростанції. Його та інших 168 нацгвардійців, які охороняли ЧАЕС, росіяни буквально взяли в заручники і вивезли з України через Білорусь у березні 2022 року.
І щоб усього цього не відбулося із усіма нами ми неодмінно повинні перемогти!
На фото Горілик Роман Васильович, він повернувся додому 31 травня 2024 року під час обміну військовополоненими.

Сергій Воронов

Підготував О. Голяченко

Прокрутити вгору