Інформаційний супротив. 939 й день війни

Посмішкі Кліо. Під гаслом “шефства”

 

Є дуже цікавий жанр образотворчого мистецтва – історичний агітацій плакат. Це невичерпанне джерело інформації та вже зниклих дрібниць минулої епохи.

Якщо відкинути ідеологічні нашарування, то багато цікавого ці ребуси відкриють. Саме таку “лампочку Ильича” (точнійше з Ільїчом ) я на власні очі бачив в Політехнічному музеї , але не звернув увагу на те, що Володєньку встромили на панораму Дніпрогесу.

На фото червоними крапками окреслив. Потім згадав, що започаткований другий в черзі нагородження орден “Трудового Красного Знамени” має таку саму панораму і комсомол був нагороджений 2м з 6ти орденів саме за “успєхі в індустріалізаціі” за рахунок мільйонів замордованих селянських душ під час Голодомору.

 

Тобто під гаслом “шефства” започатковувалась примусово-безоплатна праця там, де не висточало американської техніки та спеціалістів, придбаних за валюту проданого за демпінгом українського збіжжя!

Додам, що досвід “шефства комсомолу”, як позаекономічного примусу, сподобався. І потім комсомол над чим тільки не шефствувал! Від “непобедимой и легендарной” до “відбудов шахт Донбасу”. Апофіозом/апофігеєм було шефство над “стройкой века -БАМ”))

Валерій Снєгірьов
Підготував Олександр Голяченко

Прокрутити вгору