Ліцеїсти активно взяли участь у конкурсі малюнків про вулицю Шкільну

Як уже повідомлялося, упродовж квітня-травня в Хорошівській громаді реалізувася адвокаційний проєкт «Безпечна вулиця Шкільна». Заходи в межах проєкту були направлені на поліпшення безпекової складової на вулиці Шкільній та привернення уваги до проблем безпечності вулиць у Хорошеві.

Після інспектування вулиці Шкільної комісія склала відповідний протокол, де було зафіксовано проблеми, які підлягають усуненню. На основі цього протоколу було сформовано подання на засідання виконавчого комітету Хорошівської селищної ради. Це подання було розглянуте на засіданні виконкому і було прийняте відповідне рішення щодо вжиття заходів, які б впливали на підвищення рівня безпеки на вулиці Шкільній та на всіх інших вулицях селища Хорошів.

Останніми днями можна побачити, що на деяких вулицях поставлені нові дорожні знаки, на вулиці Самоцвітній встановлено два «лежачих поліцейських», замінено кілька знаків і на вулиці Шкільній. Сподіваємося, що робота в цьому плані продовжиться.

Дуже гарно підтримали проєкт керівництво та ліцеїсти обох загальноосвітніх закладів Хорошева.

У початкових класах були проведені заняття з актуалізації знань учнів щодо виконання правил дорожнього руху. Близько 200 учнів у двох ліцеях узяли участь у конкурсі малюнків, який складався з двох частин: 1) «Які небезпеки чатують на мене по дорозі до школи» та 2) «Якою я хочу бачити вулицю Шкільну». Авторів кращих малюнків відзначено солодкими призами у вигляді шоколадок.

А ще заклади освіти отримали від організаторів проєкту подарунки – набори дорожних знаків для проведення навчальних заходів, ігор з вивчення правил дорожнього руху.

Проєкт завершився, проте робота щодо підвищення рівня знань і навичок з виконання правил дорожнього руху продовжується і робота спільно з місцевою владою щодо покращення сану вулиць селища та підвищення безпеки учасників руху на вулицях теж продовжується.

Публікація підготовлена в рамках адвокаційного проєкту «Безпечна вулиця Шкільна», який впроваджується завдяки підтримці Мережі DOCU/CLUB, що фінансується Посольством Швеції в Україні, Національним фондом на підтримку демократії (NED) та Fondation de France. Думки, висновки чи рекомендації належать автор(к)ам та упорядникам/-цям цієї публікації та не обов’язково відбивають погляди урядів чи благодійних організацій цих країн. Відповідальність за вміст публікації несуть виключно автор(к)и та упорядники/-ці.

Підготував Артем Поліщук

Прокрутити вгору