Медіа громад в епоху цифри, – відбувся онлайн-форум локальних медіа з Хорошева та Коростеня

Сьогодні, 29 липня, наша команда провела віртуальну зустріч з колежанками з Хорошівської газети “Прапор” (онлайн-медіа Звісно.News), щоб підвести підсумки реалізації спільного проєкту “Діджиталізуймося!”, котрий нам вдалось втілити попри повномасштабне вторгнення росії.

На онлайн-форумі “Медіа громад в епоху цифри” за участі 9 редакторок/ів та журналістів/ок наших онлайн-медіа, що сформувались на базі роздержавлених друкованих видань, обидві редакції поділились ключовими труднощами, що виникали в процесі навчання основам SEO-оптимізації власних сайтів та SMM на відповідних онлайн-курсах, пораділи новому обладнанню, яке вдалось закупити в рамках проєкту.

Крім того, одним із ключових успіхів співпраці двох невеликих редакцій стало напрацювання двох грантових проєктів у сфері медіаграмотності для різних вікових груп населення, які були створені спільними зусиллями на фінальній стадії проєкту та подані на конкурси буквально за декілька днів до форуму. Вважаємо це початком нового етапу у взаємодії медіа з різних громад, яке буде взаємокорисним.

І, як зазначила головна редакторка Звісно.News та газети “Прапор” Галина Мінялук:

Завдяки проєкту нам вдалось навчити 4-х людей в обох редакціях новим знанням у сфері СЕО та СММ, надати їм технічну підтримку у вигляді обладнання, запустити акаунти в основних та нових для нас соцмережах, налагодити співпрацю між нашими редакціями (зокрема вже подавши 2 невеликі проєкти на грантові конкурси у сфері медіаграмотності).

Захід відбувся в рамках проєкту “Діджиталізуймося!”, що реалізується КоростеньPRO та Звісно.News в межах програми «Менторинговий курс інституційного розвитку локальних медіа Житомирської, Сумської та Чернігівської областей «ЗМІ нових громад» Асоціації професійних журналістів та рекламістів Житомирщини, що здійснюється у партнерстві з ГО «Сумський прес-клуб» (Суми),  ГО «Медіа-центр «Моє місто» (Чернігів) і ГО «Інститут Креативних Інновацій» за фінансової підтримки Фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні.

Прокрутити вгору