Навчали переселенців використовувати можливості для працевлаштування, перекваліфікації та відкриття власної справи

На базі Хорошівського управління Житомирської філії обласного центру зайнятості 8 серпня відбувся семінар для внутрішньо переміщених осіб Хорошівської та Новоборівської територіальних громад за участі представниці Громадської організації «КримSOS», консультантки з працевлаштування та самозабезпечення Світлани Корсік.
Організаторами цієї зустрічі виступили працівники служби зайнятості, ГО «КримSOS» за участі голови Благодійної громадської організації «Нитка Аріадни» Галини Мінялук та працівниці Хорошівського Центру первинної медико-санітарної допомоги, лікарки загальної практики сімейної медицини Яни Сичевської.

Понад 20 представників та представниць вимушених переселенців отримали інформацію від Світлани Корсік щодо можливостей, які надає організація «КримSOS» для внутрішньо переміщених осіб, що проживають в Житомирській області та потребують супроводу з працевлаштування, навчання, перекваліфікації, підприємницької діяльності. Пані Світлана в рамках виконання проєкту, який реалізує ГО «КримSOS» – «Посилення спільнот ВПО в західних та центральних областях України» – проінформувала присутніх, що організація надає екстрену гуманітарну, правову, психологічну допомогу внутрішньо переміщеним особам та залучає їх до участі у грантових програмах.

Вона познайомила більш детально учасників та учасниць семінару з можливостями вирішення питання зайнятості, в тому числі шляхом участі у грантових програмах для започаткування чи розвитку власної справи, а також професійного навчання, яке здійснюється на замовлення роботодавця або для людини, що планує розпочати власну справу. Розповіла також про можливість отримання ваучера на навчання для підтримки конкурентоспроможності на ринку праці. І проінформувала про залучення до громадських та інших робіт тимчасового характеру, суспільно корисних робіт.
У доповнення до сказаного, інформування та роз’яснення надала присутнім заступниця начальника Хорошівського управління Житомирської філії обласного центру зайнятості, начальниця відділу кар’єрного консультування Наталія Ткач.

Про послуги, які можуть отримати вимушені переселенці в Хорошівському ЦПМСД, та про необхідність дбати про власне здоров’я й скористатися підтримкою щодо убезпечення від поширених інфекційних хвороб розповіла присутнім лікарка Яна Сичевська, а також вона надала присутнім роздатковий інформаційний матеріал.
Учасники заходу були активними, ставили багато запитань та отримали на них експертні відповіді.

Для отримання консультації з працевлаштування внутрішні переселенці можуть звертатися за телефонами: консультантки з самозабезпечення ГО «КримSOS»: 093 43 23 567, фахівчині служби зайнятості: 098 771 94 93.

Пам’ятаймо, що успішними стають люди, які роблять багато спроб у досягненні мети!

Підготувала Світлана Федоренко

Прокрутити вгору