Нові можливості для Дворищенської гімназії через налагодження міжнародних зв’язків

Сучасна освіта все більше акцентується на глобалізації та міжнародній співпраці. Гімназії, які активно налагоджують міжнародні зв’язки, відкривають перед своїми учнями та викладачами нові можливості, що значно збагачують навчальний процес та розширюють горизонти. Це не лише підвищує якість освіти, але й сприяє формуванню світоглядних, мовних та культурних навичок, що є надзвичайно важливими в сучасному глобалізованому світі.

Із другого липня упродовж чотирьох днів у польському місті Перемишлі відбувся семінар «Українсько-польська зустріч – сватка», організований Фондом «Освіта для Демократії» (Варшава, Польща) та Лабораторія Громадянської Освіти «Пошук» Товариства Лева (Львів, Україна).
Метою даного заходу є налагодження співпраці зі школами та вчителями з Польщі, обмін досвідом та встановлення безпосередніх контактів із представниками польських шкіл, які шукають партнерів з України.

Гарна новина, що з 257 поданих заявок з України організатори відібрали лише 13 шкіл, у тому числі й Дворищенську гімназію. Ми вчилися писати проєкти, дізнавалися про можливі джерела фінансування, обмінювалися досвідом і, звісно ж, мала нагоду представити діяльність нашої гімназії. Ми здобули нові знайомства та нові можливості для нашого закладу.
А також Дворищенська гімназія нещодавно пройшла конкурсний відбір на участь у пілотуванні естонського проєкту Clanbeat.

Clanbeat – це рішення з підтримки добробуту учнів та шкільного персоналу методом аналізу їхнього психоемоційного стану та визначення стану ментального здоров’я в шкільних колективах. Підтримуючи зв’язок із усіма учасниками та учасницями програми, школи зможуть вчасно реагувати на проблемні ситуації, допомогати дітям та дорослим, створювати й посилювати єдність власних спільнот. Школи також отримують інформацію щодо організацій у Житомирській області, які працюють у сфері психологічної допомоги та зможуть активно застосовувати механізм перенаправлення.
Участь у проєкті розрахована на 4 місяці (із серпня до листопада 2024 року), під час яких буде надано безкоштовний доступ до платформи та підтримка шкільним психологам, включаючи постійне консультування, навчання та супервізії естонськими фахівцями.

Цей проєкт реалізується у партнерстві з «Мондо в Україні» та фінансується ESTDEV FromThePeopleOfEstonia (Естонським центром міжнародного співробітництва).
Активна участь у міжнародних проєктах та програмах дозволяє учням та вчителям гімназій ставати справжніми громадянами світу, готовими до нових викликів та можливостей.
Лілія Зайнчківська

Прокрутити вгору