Оперативна інформація станом на 2 березня від Хорошівського селищного голови Володимира Столярчука

Сьогодні 2-ге березня, сьомий день війни. Я дякую нашій армії. В деяких місцях вона відбила ворога аж за кордон. Це дуже гарні новини! За це нашим визволителям велика вдячність! https://www.facebook.com/groups/1438165276253946

Ви знаєте, що вчора ввечері вороги бомбили Житомир. Бомба потрапила в приватний сектор. Там загинули люди, в тому числі дитина. Постраждав обласний пологовий центр.

Вчора цілий день ми укріпляли наші блокпости. Привели їх у такий стан, що якщо ще буде належна зброя, то зможуть певний час протистояти і важкій техніці.

Шукали вчора пілотів. Продовжується контрдиверсійна робота. Військові працюють над цим питанням, а ми активно допомагаємо.

Стосовно того, що Польща готова прийняти наших матерів із дітьми. Ви маєте зрозуміти, що евакуації не буде. Централізовано в Польщу ніхто не буде везти. Ви своїм ходом добираєтесь до кордону. Ми вам даємо контакти і вас заберуть тільки на території Польщі. Кордон ви переходите самі.

Якщо, можливо, колись і буде евакуація, то вона не буде в Польщу. Але, думаю, що до цього не дійде.

Хочу подякувати усім людям за допомогу. На сьогодні у багатьох хлопців з роти охорони порвалися черевики. Нам треба чоловіче взуття. Може, в когось є чоловічі черевики – приносьте, передамо для наших військових, які стоять безпосередньо в Хорошеві.

Через нашу територію йде рух військових і техніки. Йде війна. Тому це вже стало звичним явищем. Велике прохання до мешканців – не виїжджайте без потреби! Прокататися і просто пройтися – зараз не час! Якщо хочете допомогти – приходьте. Робота знайдеться. Вчора, наприклад, добре допомогли на одному з блокпостів. Дякую всім.

І ще наголошую: зараз ставиться питання про затемнення вікон. Ви ж розумієте, що якщо літак летить з бомбами на Україну, то назад він бомби не повезе. Не потрібно, щоб світились вікна, не світіть ліхтариками – це може привернути увагу ворога! І на це може бути реакція нашої охорони. Прошу бути обачними.

Ще одна проблема. Вже надійшло кілька сигналів що є випадки, коли є  п’яні на блокпосту. Це дуже небезпечно! Будемо вживати найсуворіших заходів і карати винних! Будемо скасовувати дозволи на носіння зброї! Це останнє попередження! До нас багато записалося в територіальну охорону. Поки що зброї нам не дали. Як буде зброя – я повідомлю. Це питання ми вирішуємо.

Телефонував сьогодні по сусідніх громадах. Десь у Радомишлі впав літак. Пілот – 200. Пишуть, що підтверджена інформація. Це гарна новина.

І на завершення: Джохар Дудаєв сказав: «Росія умрьот тогда, когда взойдьот українскоє сонце». Сонце сходить.

Все буде Україна! Слава Українї!

Підготувала Надія Панченко

Прокрутити вгору