Пізнання України починається з вивчення рідного краю

Уже відбулося кілька цікавих екскурсійних поїздок, маршрути яких охоплюють громади та старостинські округи колишніх Хорошівського та Коростенського районів. Є позитивні відгуки від учасни-ків/ць поїздок рідним краєм, тому ми вирішили поділитися цією інформацією із читачами.
Організатором та ініціатором цих туристичних поїздок є наш земляк Олександр Голяченко, який має багато публікацій на краєзнавчу тематику та гарний досвід музейної і дослідницької роботи. Він тісно співпрацює з Іршанською селищною радою щодо розробки концепції туристичної галузі в громаді. Тут активно діє неформальне громадське об’єднання «Поліська палітра», через яке і здійснюються досить успішні кроки з реалізації цієї мети.

Зараз екскурсії-мандрівки відбуваються за такими двома сценаріями:

перший «Два храми, два парки, дві виставки». За маршрутом: Іршанськ – Добринь (храм Різдва Богородиці), Нова Борова, Хорошів, Давидівка (храм Святої Параскеви), Дворище (водосховище; старовинний парк) – Хорошів (середньовічний парк; виставки у народному музеї історії та в будинку культури), Іршанськ;


другий «Стежинами древлян». Маршрут: Іршанськ, Нова Борова, ДОТ №522 (пам’ятка історії Другої світової війни), Коростень (міський парк, городище №1 «Красна гірка»), Іршанськ.
На місцях екскурсії проводять краєзнавці: гід Коростеня Сергій Гераймович, в Іршанську – Олександр Голяченко, у Хорошеві – завідувачка Хорошівського народного музею історії Валентина Онофріюк та краєзнавиця Людмила Горковчук.


Відгуки учасників про екскурсію «Стежинами древлян»:
Жанна Литвинчук: «Екскурсія дуже змістовна і гарно продумана. Багато можна дізнатися нового і цікавого про знайомі місця та людей. Поїздка пройшла на одному подиху, вона наснажила, сповнила енергією і бажанням більше дізнатися про рідний край».
Валентина Онофріюк: «Багатогранне і різноманітне життя рідного краю. Це ми побачили під час подорожі, яку організував Олександр Голяченко – краєзнавець, музейник, журналіст. Неймовірні враження від природного ландшафту, історичних пам’яток, культури і традицій, наших земляків».

Ольга Стельмащук: «Ми завжди шукаємо пригод далеко, а треба просто оглянутися довкола.
Рекреаційно-пізнавальна мандрівка «Стежинами древлян» перевертає уявлення про місцевий туризм. Виявляється, і у нас може бути цікаво! Уся мандрівка була з екскурсійним супроводом, тому, окрім нових вражень та емоцій, ми дізналися багато корисної інформації. Музеї, гірничі ділянки, вегетарій, парк, ліс.. – це все мегацікаво та пізнавально. Дякую Олександру Сергійовичу! Це було круто! Усім раджу доєднуватися до туристичних мандрівок та підтримувати місцевий туризм. А я вже очікую на нові маршрути».


Підготував Артем Поліщук
Використані фото: Людмили Горковчук, Ольги Стельмащук, Андрія Майстренка.

Прокрутити вгору