Пошта – доступний і популярний засіб зв’язку

Дев’ятого жовтня відзначатимуть своє професійне свято поштарі України. Ми завітали до Хорошівського віділення поштового зв’язку №1, аби поспілкуватися з працівницями й дізнатися про їхню роботу та виклики, які нині стоять перед ними.
Щодня у залі обслуговування клієнтів перед віконцями операторів черги. Споживачі отримують чи відправляють листи або посилки, оплачують комунальні рахунки, отримують пенсії та соціальні виплати, передплачують чи купують свіжу пресу тощо. Навіть від початку повномасштабної війни відділення поштового зв’язку не закривалося та продовжувало працювати й надавати усі послуги.

Очільниця відділення Наталія Стеценко встигає не тільки розповісти про роботу свого підрозділу, а й виконувати функціональні завдання. Вона понад тридцять років працює у цьому відділенні. Пройшла усіма кар’єрними сходинками – від листоноші до керівника. Знає усі тонкощі справи, якими успішно ділиться з новачками та іншими колегами. Наталія Йосипівна любить свою роботу. Про свій вибір ніколи не шкодувала, адже очолює дружний і злагоджений колектив, де підтримують і розуміють одна одну. Працювати з такими колегами комфортно й легко. – Нині у відділені трудиться вісім людей. Обслуговуємо жителів селища, а сільських уже обслуговують пересувні відділення, – розповідає Наталія Стеценко. – Надаємо усі послуги, які є в «Укрпошті». Намагаємося покращувати їх якість і розширювати асортимент. Зокрема, уже декілька років оформляємо страхові поліси на автомобілі.
Наталія Стеценко знає, як налаштувати колектив на виконання поставлених завдань із досягнення планових показників. На сьогодні листоноші доставляють передплатникам 1060 примірників газет та журналів, пенсії і соціальні виплати понад 700 особам. – Із власного досвіду знаю, наскільки важкою є робота листоноші. Це і передплата періодичних видань, і доставка пенсій, державної матеріальної допомоги, поштових відправлень; а також торгівля товарами першої необхідності й прийом комунальних платежів. Можливо, є пенсіонери, які бажають отримувати пенсії у листонош, ми радо надамо таку послугу, – розповідає Наталія Йосипівна.
Як би не розвивалися новітні інформаційні технології та засоби зв’язку, пошта й донині залишається одним із популярних та доступних засобів комунікації.
У переддень професійного свята вітаємо усіх працівників пошти, ветеранів праці та тих, хто дотичний до цієї важливої сфери. Прийміть щиру вдячність за щоденну працю, терпіння й наполегливість. Зичимо усім вагомих здобутків, наснаги у реалізації планів, достатку та мирного неба.
Записала Марія Сидоренко

Прокрутити вгору