При закладах освіти для учнів працювали табори організованого відпочинку

Минулого року через повномасштабну війну та воєнний стан у державі робота щодо оздоровлення та відпочинку дітей – учнів загальноосвітніх закладів – не проводилася. Проте цьогоріч після закінчення навчального року в громадах працювали табори організованого дозвілля на базі закладів загальної середньої та позашкільної освіти.


Однією із найважливіших умов функціонування цих таборів було створення безпечних умов перебування дітей. Табори організованого дозвілля були тематичними і працювали за різними напрямками: філологічним, математичним, біологічним, інформаційним, спортивним тощо. Усі ці відпочинкові табори при закладах освіти діяли упродовж 7-14 днів без харчування по чотири години щодня.


Як нам повідомила начальниця відділу освіти Хорошівської територіальної громади Олена Матвійчук, у цій селищній громаді працювали табори організованого дозвілля на базі 11-ти (10 загальноосвітніх та 1 позашкільний) навчальних закладів упродовж семи днів. У них брали участь 422 дитини.


Діти були задоволені неформальним спілкуванням, подорожами рідним краєм, велосипедними прогулянками, маскарадним перевдяганням, спортивними турнірами з різних видів спорту, туристичними екскурсіями в сусідні міста і села, відпочинком на природі, відвідуванням музеїв, виставок тощо.


В Іршанській селищній територіальній громаді, за інформацією спеціалістки першої категорії відділу освіти, культури, спорту, молодіжної політики та охорони здоров’я Ельвіри Подольської, на базі закладів загальної середньої освіти з 1 по 20 червня також працювали табори організованого дозвілля. Всього до активного відпочинку тут залучили 254 дитини в трьох закладах загальної освіти. Табори мали різні напрямки роботи, а саме: спортивний та філологічний.


«Заходи, до яких залучались діти, були спрямовані не тільки на розвиток та активне проводження часу, але й мали освітньо-пізнавальну мету. Зокрема, проводились заходи щодо вшанування пам’яті воїнів, які загинули внаслідок збройної агресії проти України (створення Ангелів пам’яті, стрічки пам’яті), перегляд відео «День пам’яті», який був присвячений Дню пам’яті дітей України, які загинули внаслідок російського вторгнення. Проводились пізнавально-інформаційні години «Історія виникнення Міжнародного дня батька», змагання знавців «Тварини, які занесені до Червоної книги» тощо.


Учні Меленівської гімназії відвідували пожежну частину в Коростені, дізналися про роботу рятувальників, отримали незабутні враження», – повідомила Ельвіра Миколаївна.
Про те, як організований відпочинок відбувався у Новоборівській громаді, нам теж повідомила Людмила Прищепа, начальниця відділу освіти, культури, молоді та спорту Новоборівської селищної ради.


«У закладах загальної середньої освіти Новоборівської селищної ради фінішувала відпочинкова кампанія – 2023. Табори відпочинку були організовані у всіх закладах освіти громади. Відпочинком охопили 151 учня впродовж семи днів.

Змістовними та веселими були усі табірні дні. Діти із Небізького та Кропивнянського старостинських округів відвідали Нову Борову, де їх зустрічали у Центрі дитячої та юнацької творчості, у краєзнавчому музеї, у Центрі культури та дозвілля і на футбольному полі зі штучним покриттям. Учні Новоборівського ліцею імені Василя Лунька провели один день у Новоборівському ЦРД «Казка», де маленьким вихованцям організовували цікаві руханки та ігри. Для дітей Новоборівського ліцею було організовано поїздку до Коростишева, де вони відвідали «Поліську хату» і взяли участь у «Козацькому квесті».


Маємо надію, що кожен день, проведений у таборі, залишив слід від цікавих заходів та позитивний запал на все літо», – повідомила Людмила Анисимівна.
Підготувала Галина Мінялук

Прокрутити вгору