Самогонники не припиняють свою діяльність навіть під час воєнного стану

Сьогодні, у часи великої біди, кожна свідома людина в Україні працює на Перемогу. Усі пліч-о-пліч допомагають Збройним силам, протистоять ворогу. Зараз виявляється велика національна єдність, надзвичайна звитяга і героїзм українців у боротьбі за свободу і незалежність.

І в ці часи нечуваного героїзму і доблесті народу ми змушені констатувати окремі випадки прояву нашими людьми ницості, жалюгідності, жадібності, байдужості – того, що викликає біль, огиду, нерозуміння. На жаль…

Серед ось таких поганих, ганебних і дуже небажаних проявів є самогоноваріння та продаж алкоголю. Правду кажуть старі люди: «Кому – війна, а кому – мать родна». Попри те, що кілька тижнів в Україні й на території нашої області був заборонений продаж алкогольних напоїв, на вулицях ми бачили п’яних людей. Зараз уже дозволено магазинам продавати слабоалкогольні напої. Для цього є низка причин. Але це зовсім не значить, що люди мають втрачати міру, нехтувати правилами безпеки і доводити себе до стану сп’яніння, забуваючи, в якій ситуації ми всі перебуваємо.

Але до слабоалкогольних наші земляки можуть додати і «сильно» алкогольні. Самогонників у нас вистачає. І всі їх знають. Вони плювали на те, що війна. Що ця горілка, якою вони торгують, у теперішній час у десятки разів більш небезпечна для усіх. Вони керуються єдиним мотивом – нажитися, заробити. Це великий гріх. А ви впевнені, нешановні наші «нетовариші», що ці гроші підуть вам на користь?

Нещодавно у нас у групі «Газета «Прапор»» мережі «Фейсбук» була публікація на основі інформації відділення поліції у Хорошеві про рейди, які проводились поліцейськими в громаді. Там були і фото. Під цим постом була сотня коментарів, люди засуджували таку діяльність. Називали самогонників злочинцями. Я згодна, що це так і є.

І ось в черговий раз ми запитали наших поліцейських про стан справ у боротьбі з самогоноварінням і продажем алкоголю у воєнний час. Вони надали нам таку інформацію:

«Дільничні офіцери поліції Хорошівської територіальної громади продовжують профілактичні рейди щодо виявлення осіб, які займаються виготовленням та продажем самогону. Зокрема, виявлені були такі «господарі» в Хорошеві, Грушках, Солодирях. Як показує практика, деяким громадянам так нічого й не доходить…

У ході чергового рейду було виявлено та знищено 200 літрів браги та 25 літрів самогону. Також знищено 3 самогонні апарати».

Як бачимо, серед наших земляків є такі, які не зважають не те що на заборони, на воєнний стан, на якісь моральні межі, – дехто навіть не зважає на попередні рейди і покарання.

Сором і ганьба! Одні віддають життя в гарячих точках, захищаючи Батьківщину і кожного з нас, а інші тим часом займаються шкідництвом і зароблянням грошей.

Світлана Федоренко

Прокрутити вгору