Світлана Майстренко: «Працівники екстреної медичної допомоги постійно підвищують свій фаховий рівень»

Потужним підрозділом медицини у громадах на території колишнього Хорошівського району є пункт постійного базування бригад екстреної медичної допомоги у Хорошеві та два пункти тимчасового базування у Новій Боровій та в Іршанську. Очолює цю службу вже багато років Світлана Майстренко.

Загалом тут трудяться 40 медичних працівників. Із них – 22 в Хорошівському, 9 у Новоборівському і 9 в Іршанському пунктах. Переважно усі медичні працівники – це фельдшери, їх 18. А ще у підрозділі в Хорошеві багато років трудиться лікар Олександр Мороз. Працюють також 17 водіїв та три молодші медичні сестри.

Щодня працівники служби перебувають в умовах надзвичайних ситуацій, коли треба швидко і професійно надати невідкладну медичну допомогу людям, що перебувають на межі життя.
Світлана Аркадіївна розповідає: «Робота працівників екстреної медичної допомоги завжди була тяжкою та відповідальною. Усі фельдшери й лікар закладу є високопрофесійними спеціалістами. Кожен знає, що потрібно робити в конкретному випадку, щоб зберегти життя хворому та своєчасно доставити його в лікарню.
Ми дуже задоволені, що всі автомобілі екстреної допомоги у наших підрозділах є сучасними. Вони оснащені кондиціонерами, а також усім необхідним обладнанням, яке допомагає рятувати життя навіть під час транспортування пацієнтів.

Наші медичні працівники постійно підвищують свій фаховий рівень.
Ми весь час навчаємося, підвищуємо кваліфікацію. Цього вимагає робота, бо маємо швидко і якісно працювати в екстремальних умовах. Наші навички мають бути відточені й доведені до автоматизму.
Новим є те, що з 2024 року почалося навчання водіїв автомобілів екстреної допомоги й здобуття ними кваліфікації медичних техніків. Вони, окрім виконання своїх прямих обов’язків, мають бути кваліфікованими помічниками фельдшерам і лікарям. Уже таке навчання успішно пройшли наші водії Сергій Нечипорук та Сергій Жигадло.
Пацієнтів з інсультами, інфарктами, жінок із терміновими пологами доставляємо відповідно в інсультний, кардіологчний та перинатальний центри. Всіх пацієнтів до 18 років – травмованих чи з «гострим» животом – теж відправляємо в обласні медичні заклади. А дорослих – у Хорошівську лікарню.

Наша команда нещодавно поповнилася двома парамедиками. Вони мають дуже високий рівень підготовки й мотивацію для роботи у сфері екстреної медицини. Це радує.
Хочу відзначити нашу плідну співпрацю з селищними радами. Ми постійно відчуваємо підтримку, а це турбота про жителів громад. Зокрема, в цьому році нас суттєво підтримала Новоборівська селищна рада, надавши приміщення і постійно турбуючись про комфортні умови роботи нашої бригади. Ми вдячні. Готові й надалі працювати сумлінно згідно з вимогами, надаючи якісні послуги жителям наших громад.

Сердечно вітаю колег із професійним святом, дякую усім працівникам екстреної медичної допомоги за їхню надзвичайно складну працю, зичу міцного здоров’я на довгі щасливі мирні роки в благополучній Україні!»
Світлана Федоренко

Прокрутити вгору