У Хорошів із Данії привезли гуманітарну допомогу – медичне обладнання

У вівторок, 31 жовтня, на запрошення відомого волонтера Валентина Недзельського ми познайомилися з громадянами Данії, які впродовж багатьох років допомагають Україні гуманітарними вантажами. Це два уже літні чоловіки Лайф Корсгард Андерсен, якому в грудні виповниться 80 років, і 68-літній Бенджамін Єнсен.


Лайф Андерсен розповів: «Ми з Бенжаміном в нашій організації уже 14 років, і ми займаємо там лідерські позиції. Організація називається «Друзі Дейнсмайна» (Dienesmindes Venner). Заснував цю спільноту фермер, господарство якого називається Дейнсмайн. Тому друзі цієї ферми і складають організацію.


Почала діяльність вона в 1991 році. В Україні ми почали працювати з 2014-го року, після Майдану, коли Росія окупувала Крим. Спочатку у нас були контакти людей з Олександрії, і люди звідти просили допомоги. Тоді ми завантажували гуманітарним вантажем автомобілі, які доставляли товари в Данію, і поверталися в Україну.


Від 2015 року ми почали власними вантажівками возити допомогу в Україну. В основному – різне приладдя для лікарень. Спочатку завозили їжу у вигляді консервів. Але потім змінили напрямок».
Наші тепер уже знайомі данці поставили собі завдання привозити в Україну одну величезну вантажівку в місяць. Лише цьогоріч вони вже зробили 11 гуманітарних рейсів у Шостку, Хорошів, Запоріжжя, Звягель, Тернопіль, Олександрію та інші міста і селища нашої країни. Вони, як правило, їдуть три дні в один бік і три дні в протилежному напрямку. Перебувають безпосередньо в русі на дорозі максимально можливий дозволений час.


Лайф і Бенджамін та їхня команда постійно займаються збором гуманітарки і доставкою її в Україну.
Вони дуже переймаються тим, що в Україні війна, з великою любов’ю трудяться, аби підтримати українців у їхній кривавій борні з агресором.
Цього разу гуманітарний вантаж був доставлений до приміщення церкви євангельських християн-баптистів «Ковчег Спасіння».


Ми висловили нашим добрим приятелям із Данії щиру вдячність, і домовилися зустрітися сім’ями в Україні після нашої Перемоги над ворогом.
Артем Поліщук
Фото автора

Прокрутити вгору