У Топорищах відкрили Алею Пам’яті загиблих Героїв-земляків

У день Святої Трійці в Топорищах зібралися жителі старостату та гості, щоб ушанувати пам’ять загиблих у війні з російськими окупантами Героїв-земляків, захисників України та відкрити Алею Пам’яті.

У самому центрі села на видному місці розмістили портрети загиблих Героїв, які стали на захист держави, та віддали свої життя за рідну Україну: Сергія Адамовича, Віталія Капустинського, Олександра Фіщука, Сергія Теслова, Миколи Макарова, Мирослава Висоцького, Ігоря Столяра, Вадима Кравченка, Володимира Беляка, Руслана Польнау.
На заході були присутні рідні та близькі загиблих, жителі старостату і громади. Усі присутні, схиливши голови перед пам’яттю й подвигом загиблих синів і дочок України, вшанували їх хвилиною мовчання. Біля портретів розмістили багато квітів.

Перед присутніми виступила староста округу Наталія Гузь. Зокрема, вона сказала: «Сьогодні така дуже маленька дяка нашим Героям-Захисникам, які віддали найдорожче, молоде життя. Вони не допрацювали, не дожили, не докохали. Вони не побачать, як ростуть їхні маленькі діти, внуки. Але вони загинули за нас із вами, за блакитне небо, за колосисті пшеничні поля, за те, щоб ми збирали врожаї… Але ми повинні пам’ятати, що йде страшна війна, забирає найкращих людей. Сьогодні плаче Україна, плачемо ми з вами, бо на нас дивляться з портретів хлопці, наші односельчани, Герої.

Дорогі батьки, я дякую за ваших синів, що ви їх правильно виховали. Сьогодні немає слів, аби висловити весь ваш біль. Але ось ця Алея – це маленька шана за подвиг Героїв. У цьому рішенні нас підтримала селищна рада. Треба пам’ятати наших загиблих захисників. Будь ласка, не забувайте, не проходьте повз, нахиліть голову, подякуйте Героям за те, що ми тут живемо відносно спокійно і не чуємо вибухів».

У своїй промові староста висловила щиру подяку за допомогу у спорудженні Алеї Пам’яті небайдужим жителям старостинського округу та керівникам підприємств і організацій, які долучилися до виконання цього проєкту.

Ведучими заходу були Наталія Гузь та Наталія Подберезкіна. В урочистостях взяв участь Хорошівський селищний голова Володимир Столярчук, а також бійці 95-ї десантно-штурмової бригади.
Після відкриття Алеї Пам’яті в Топорищах відбувся благодійний концерт «Єднаймося разом», на якому зібрали 10 тисяч гривень. Ці кошти були передані в Хорошівський будинок культури для виготовлення маскувальних сіток для ЗСУ.

Підготував Артем Поліщук

Прокрутити вгору