Учні ліцею колядували й зібрали кошти для ЗСУ

У Хорошівському ліцеї №1 живе багаторічна традиція різдвяних колядок. Тут раніше проводилися навіть фестивалі колядок. А цьогоріч педагоги: заступниця директора з виховної роботи Валентина Шевчук, педагог-організатор Любов Дем’янчук, вчитель музики Юрій Олексієнко та вчителька початкових класів Наталія Мошківська підготували групу дітей, які залюбки декламували вірші, співали колядки у класах ліцею, в кабінетах адміністрації закладу. Діти охоче брали участь у репетиціях, хоча часом ці заняття відбувалися, на жаль, у бомбосховищі.

Діти із задоволенням одягнули відповідне святкове вбрання і в супроводі своїх наставників та під баян славили народження Богонемовляти. Вони приносили у кожен клас Різдвяну радість, любов, гарний настрій, посмішку. Колядники розвіювали тривогу і сум, пов’язані з війною в Україні, вселяли в серця слухачів надію на Перемогу, мир та можливість спокійно навчатися і працювати.

Ватагу колядників радо приймали в кожному колективі та в усіх кабінетах, дякували за те, що завітали. Дорослі давали невеликі кошти. Загалом назбиралася сума в півтори тисячі гривень. Діти вирішили віддати ці гроші волонтерам для потреб військових. Так і зробили. Передали ці кошти волонтеру Василю Сорокіну.

Ось як він відгукнувся про цю подію: «Нині переважна більшість свідомих українців намагаються підтримати наші Збройні сили хто чим може: коштами, продуктами, речами, працею тощо. І так має бути, бо всі ми прагнемо Перемоги і миру, всі бачимо, яким жорстоким і підступним є наш ворог. І дуже приємно, що діти у нас свідомі. Вони розуміють ситуацію і теж намагаються допомогти захисникам. Тому із вдячністю приймаю ці кошти, вони будуть направлені на придбання необхідного спорядження для наших земляків – воїнів ЗСУ».

Підготувала Надія Панченко Фото надав Хорошівський ліцей

Прокрутити вгору