Відкриваємо скарби Хорошівського краю для переселенців

У рамках проєкту «Краще знайомство на користь усім», який реалізує колектив редакції газети «Прапор» від Української Асоціації Медіа Бізнесу» за фінансування Європейського Союзу, нещодавно були проведені екскурсії для внутрішньо переміщених осіб громади та жителів селища.
Краєзнавець Ігор Цвіра провів пізнавальну екскурсію з історії Хорошева, Горошківського замчища, розповів про видатних людей, долі яких пов’язані з нашим містечком, про визначні місця Хорошівської громади, найбільш визначні події нашого краю. Учасники й учасниці заходу зацікавлено слухали, ставили запитання й отримували розгорнуті відповіді.


Наступним етапом знайомства зі скарбами нашого краю стала екскурсія в Музей коштовного і декоративного каміння. Дуже змістовну екскурсію музейними залами провів працівник закладу Іван Ковтун. Відвідувачі були в захопленні від краси скарбів нашої рідної землі, обурювалися тим, що частина найбільш цінних експонатів ще в радянські часи була вивезена до москви. І дуже шкода, що сьогодні не задіяні всі можливості й засоби, аби в промислових масштабах видобувати земні скарби, щоб вони збагачували економіку й покращували фінансовий стан громади, країни, сприяли обороноздатності нашої держави.


Відвідувачі висловили глибоку вдячність за роботу закладу директорці Музею Віталії Яковлєвій та бажання ще не раз побувати тут і насолодитися красою поліських мінералів.


Артем Поліщук
Публікація підготовлена за фінансової підтримки Європейського Союзу. Її зміст є виключно відповідальністю ТОВ «ІЦ РГ «Прапор»» і не обов’язково відображає позицію Європейського Союзу.

Прокрутити вгору