Юні топорищенці ознайомилися із туристичними родзинками Іршанської громади

Нещодавно учні та вчителі Топорищенського ліцею побували в Іршанській територіальній громаді. Метою поїздки стало відвідування місцевих туристичних об’єктів.
Юні туристи ознайомилися з історією селища гірників та Іршанського гірничо-збагачувального комбінату у «Музеї під відкритим небом». Оглянули гірничу ділянку підприємства, де побачили крокуючий екскаватор, фабрику первинного збагачення та отримали інформацію про процес виробництва ільменітового концентрату і його використання. Відвідали унікальну рекультивовану територію – відновлені землі після закінчення видобувних робіт і повернення їх землекористувачам. Тут гармонійно поєднані три види рекультивації – лісова, водна і рекреаційна.

У селі Старики гості змогли потрапити у вегетарій – теплицю нового покоління, що збільшує термін вирощування рослин. Господиня вегетарію Надія Васянович розповіла, як вона вирощує не лише традиційні для нашого краю культури: салатову зелень, огірки, помідори, перці чи виноград, а й дині, кавуни, хурму, інжир, мандарини. У краєзнавчому музеї юні туристи ознайомилися з історією села, побутом, звичаями, традиціями жителів краю від давніших часів до сьогодення. Тут їх пригостили запашним чаєм та козиним сиром.

А ще учням запропонували краєзнавчий квест, що супроводжував їх упродовж подорожі. Найактивніші його учасники отримали від гіда подарунки.
Усі повернулися з поїздки збагачені новими знаннями, яскравими враженнями, з гарним настроєм. Щиро вдячні гіду Олександру Голяченку за працю. Наша команда туристів у захопленні від екскурсії. Зичимо Олександру Сергійовичу чемних гостей і сподіваємося на нові зустрічі.

Людмила Зубрицька

Прокрутити вгору