З Україною в серці

 Нехай же від Дону до сивих Карпат

Живе нероздільна родина,

Велика і вільна Соборна, міцна,

У світі поважна, для нас дорога!

22 січня українці щорічно святкують День Соборності, свято, встановлене у честь проголошення першої Незалежності та Акту злуки УНР і ЗУНР. Саме в цей день з’єдналися Захід і Схід України.

Соборність передбачає територіальне та духовне єднання всього населення країни незалежно від національності, забезпечення справжнього суверенітету і незалежності народу, міцний фундамент для побудови процвітаючої демократичної національної держави. Головною традицією у День Соборності став живий ланцюг. Історія цієї традиції починається з 1990 року, коли патріотично налаштовані українці вирішили так символічно продемонструвати державну єдність. Він простягнувся з Києва до Львова, таким чином символізуючи об’єднання  Сходу та Заходу України.

В Хорошівській бібліотеці 21 січня відбувся виховний захід присвячений Дню Соборності України. Учасниками свята стали учні 10-х класів Хорошівського ліцею №1. Огляд  літератури «Книги, що закликають до Соборності» змістовно та цікаво провела бібліотекар Людмила Шевчук. Ведучі Ксенія Голяченко, Анна Михайленко, Юлія Голяченко ознайомили присутніх із сторінками нашої історії – боротьбою українського народу за соборність своїх земель.

Олена Максимів, бібліотекар старшого відділу Хорошівської бібліотеки для дітей провела історичну вікторину « З Україною в серці». За правильні відповіді учні отримали солодкі гостинці.

Від нині наш народ, визволений могутнім поривом своїх власних сил, має змогу об’єднаними дружніми зусиллями всіх своїх синів будувати нероздільну, самостійну Державу Українську на благо і щастя всього її трудового народу. На жаль, нас, українців, і сьогодні хвилює питання єдності. Єдність і свобода робить нас, українців, гідними нащадками батьків.

                                                         Слава Україні!

                                                                                                          Наталія Ткачук

Прокрутити вгору