Жителі громад взяли участь у патріотичному забігу, присвяченому загиблим Героям

В Україні 31 серпня відбувся щорічний забіг «Шаную воїнів, біжу за Героїв України», присвячений військовослужбовцям, які загинули у боротьбі за незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України.
У патріотичному забігу взяли участь і жителі Хорошівської, Новоборівської та Іршанської громад як у селищах, так і в сільських старостинських округах. Долучилися до патріотичного заходу школярі, вчителі, спортсмени, депутати, активна молодь, рідні Захисників, небайдужі жителі громад.


Традиційно розпочиналися заходи із вшанування загиблих воїнів хвилиною мовчання та виконанням Гімну України. Згадували поіменно загиблих Героїв-земляків.
Кожен і кожна з учасників забігу отримали табличку з іменем одного загиблого військовослужбовця зі своєї громади, яку закріпили на футболках. Усі долали дистанцію у два кілометри.
Ця щорічна патріотична традиція вшанування пам’яті воїнів, які загинули під час російсько-української війни, приурочена до 29 серпня – Дня пам’яті захисників України. Вона спонукає кожного із живих не забувати, якою тяжкою ціною здобувається Свобода і Незалежність України, а також гідно берегти пам’ять про загиблих захисників.
Підготував Артем Поліщук

Прокрутити вгору