Навчатися медіаграмотності в умовах сьогодення необхідно

Нещодавно у Хорошівській громаді ініціативна група реалізувала заходи суспільної дії у сфері медіаграмотності, протидії пропаганді та фейкам. Було проведено серію тренінгів «Медіаграмотність рятує і захищає». Один із них відбувся 19 липня. Його провела для жителів громади та ВПО Галина Мінялук. Він розпочався зі вступної частини про необхідність і важливість для кожного громадянина підвищувати рівень освіти із медіаграмотності й медіагігієни.

Після етапу знайомства учасників та вироблення правил тренінгу усі заповнили претест, який продемонстрував рівень знань, умінь і навичок  із медіаграмотності.

На тренінгу учасники й учасниці отримали базові знання про основні ознаки інформації, якій можна довіряти, а яка інформація викликає недовіру. Які джерела інформації є найбільш достовірними, які медіа мають найвищий рівень довіри. Як читати вихідні дані ЗМІ. Про що вони свідчать.

Тренерка організовувала парну і групову роботу над практичними завданнями. Була коротка перерва на каву і перепочинок. Піднімали усім настрій руханки.

На завершення заняття учасники й учасниці озвучили питання, над якими варто попрацювати на наступному занятті.

Публікація підготовлена в рамках проєкту «Разом Краще» ГО «Інститут Креативних Інновацій» та Асоціації професійних журналістів та рекламістів Житомирщини в рамках програми Чорноморського фонду регіонального співробітництва за фінансової підтримки Європейського Союзу. Її зміст є виключною відповідальністю автора та ГО і не обов’язково відображає позицію Європейського Союзу.

Світлана Федоренко

Прокрутити вгору