Говорили про важливе: співпрацю з підтримки газети «Прапор»

У рамках грантового проєкту для локальних медіа від Української Асоціації Медіа Бізнесу 24 жовтня у Хорошеві в малій залі будинку культури відбулася коротка Презентація «Запрошуємо до редакції “Прапора”. Поговоримо про будні журналістської праці». Захід-презентацію провели журналісти редакції для депутатів та працівників Хорошівської селищної ради.
Почали з-понад 90-літньої історії газети, про її значення в розвитку району, громади, роль у житті людей. Активізували і доповнили обізнаність найбільш соціально активної аудиторії видання щодо сутності праці журналіста і сучасних вимог до якості медіа.


Наголосили про важливість загальної медіаграмотності в сучасних умовах війни з російськими окупантами. Через масовану пропаганду, дезінформацію, фейки ворог окупує в першу чергу голови людей. А преса, зокрема і місцеві газети, такі, як «Прапор» цьому протистоять.
Презентували проєкт «Ближче знайомство на користь усім», який реалізує колектив редакції газети «Прапор» від Української Асоціації Медіа Бізнесу та який фінансується Європейським Союзом. Дуже важливим у цьому проєкті є анкетування внутрішньо переміщених осіб, аналіз ситуації із вирішенням іхніх проблем і задоволення базових потреб. Тому редакторка Галина Мінялук звернулася до селищного голови Володимира Столярчука і до всіх присутніх з пропозицією співпраці у цьому проєкті та проханням допомогти в анкетуванні та проведенні заходів у рамках проєкту.


Особливий акцент журналісти зробили на тому, що АТ «Укрпошта» через постійне підвищення тарифів на передплату і доставку газет, різке скорочення кількості листонош, запровадження пересувних відділень, вкрай незадовільну доставку газет до споживачів спричинила різке падіння передплатних тиражів друкованих видань в Україні й у Житомирській області зокрема. Тому колектив редакції використовує усілякі способи для збереження видання, в тому числі й написанні грантових проєктів. Кілька з них є успішно реалізованими.


Редакторка газети «Прапор» Галина Мінялук закликала аудиторію всіляко сприяти збереженню та розвитку місцевого друкованого видання і його цифрових платформ. Запросила передплачувати газету «Прапор». Вона висловила щирі сподівання на взаєморозуміння між споживачами інформації та медіа, на зростання підтримки видання, підвищення рівня безпеки споживання інформації в сучасному медіапросторі.
Артем Поліщук
Публікація підготовлена за фінансової підтримки Європейського Союзу. Її зміст є виключно відповідальністю ТОВ «ІЦ РГ «Прапор»» і не обов’язково відображає позицію Європейського Союзу

Прокрутити вгору