Кримінал

Хотів отримати державну допомогу,але сам утратив гроші
До Хорошівського відділення поліції звернувся 46-річний житель місцевої громади із заявою про втрату ним коштів із банківських рахунків через шахрайські дії невідомих.
Заявник розповів, що вночі 5 липня з двох його банківських карток були зняті 90 тисяч та 216 тисяч гривень. Поліцейські розпочали досудове розслідування за ч. 3 ст. 190 (Шахрайство) КК України.
Попередньо встановлено, що чоловік натрапив у соцмережі «Facebook» на оголошення, у якому йшлося про виплату соціальної допомоги громадянам України. Відтак він перейшов за вказаним там посиланням на інший сайт, де вказав свій номер телефону та реквізити банківських карток. Потому йому на мобільний телефон стали надходити смс-повідомлення з кодами підтвердження операцій. Чоловік намагався їх підтверджувати на сайті, отримував повідомлення про їх недійсність та повторно вводив нові отримані цифри. А уже вранці наступного дня не зміг зайти у мобільний банківський застосунок через блокування. Звернувшись до банківської установи, чоловік дізнався про зняття значної суми коштів, у тому числі й кредитних.
Поліцейські встановлюють осіб, причетних до шахрайства, та вкотре закликають громадян бути вкрай обережними і розсудливими під час будь-яких фінансових операцій онлайн.

Жительки Хорошева обікрали волонтерський пункт
Звернення щодо викраденого майна з пункту розподілу соціальної допомоги надійшло до поліції вранці 8 липня. Заявниця повідомила, що сторонні особи проникли до приміщення через вікно. Звідти вони винесли електричну плиту, продукти харчування та понад дві сотні пар шкарпеток.
Під час слідчих дій правоохоронці встановили, що випадковим свідком крадіжки став місцевий житель. Він побачив, як неподалік пункту двоє жінок несли чималі мішки. Запитавши в останніх, що саме вони переносять, чоловік не дочекався відповіді, натомість жінки полишили ношу та втекли.
Правоохоронці встановили особи та розшукали причетних до події. Виявилося, що одна з них, 26-річна місцева жителька, нещодавно мала намір працевлаштуватися у благодійну організацію. Там вона й побачила цінні речі.
Уже за декілька днів вона разом із 25-річною подругою прийшли до приміщення. Всередину потрапили, пошкодивши дерев’яне вікно. Усе цінне спакували у мішки, які знайшли там же.
Правоохоронці встановили, що жінки планували продати викрадене.
Нині хорошівські слідчі встановлюють усі обставини події у межах відкритого кримінального провадження. Попередня кваліфікація – ч. 4 ст. 185 (Крадіжка) КК України. Зважаючи на вчинення кримінального правопорушення у період воєнного стану, за таке діяння передбачене ув’язнення від 5 до 8 років.

Підготовлено за інформацією відділу комунікації поліції Житомирської області

Прокрутити вгору