У Хорошівській громаді вшанували загиблих захисників України

Біля пам’ятного знака загиблим у російсько-українській війні українським Героям 29 вересня у Хорошеві відбувся урочистий мітинг із нагоди прийдешнього Дня захисників та захисниць України.
На ньому були присутні жителі селища, представники і представниці родин загиблих воїнів, військовослужбовці, очільники громади, а також представники структурних підрозділів органів місцевого самоврядування, священники Православної церкви України Хорошівського благочиння, громадські діячі.


Звучали урочисті мелодії і пісні, патріотичні вірші, слова вдячності воїнам-захисникам за їхню жертовність та героїзм у війні із загарбниками.
Хорошівський селищний голова Володимир Столярчук зокрема сказав: «Сьогодні ми не лише вітаємо наших захисників та захисниць і бажаємо їм Перемоги, а й вшановуємо пам’ять загиблих Героїв, тих, хто боронив територіальну цілісність нашої держави. Вічна пам’ять загиблим, а ми маємо робити усе можливе для нашої Перемоги», – зазначив він.

Заступник начальника другого відділу Житомирського районного центру комплектування та соціальної підтримки Денис Яхимович вручив родинам загиблих воїнів: Ющенка Тараса Васильовича (с. Жовтнівка); Ігнатенка Андрія Анатолійовича (с. Тор-чин); Корзуна Володимира Григоровича (с. Дашинка) державні нагороди – ордени «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно).
Присутні вшанували пам’ять полеглих захисників хвилиною мовчання та поклали квіти до пам’ятного знака.

Священники провели молебень до Господа Бога за Перемогу України над ворогом.


А першого жовтня відбувся молодіжний патріотичний велозаїзд «Знай і люби свій край», ініційований та проведений молодіжним активом громади спільно з відділом охорони здоров’я, молоді та спорту Хорошівської селищної ради за підтримки помічника депутата міської ради міста Хайфа (Ізраїль), нашого земляка Максима Кручака.


Понад 25 учасників та учасниць велопробігу відвідали музеї Хорошівської громади.
Розпочався веломарафон на площі біля Хорошівського будинку культури. Учасники о 9:00 хвилиною мовчання разом із всією Україною, вшанували пам’ять загиблих захисників та захисниць, які віддали життя за цілісність і суверенітет України.


Відвідали у Хорошеві народний музей історії району, Музей коштовного та декоративного каміння. У Рижанах – Музей поліського рушника і в Рижанському ліцеї – Музей льону та історії села Рижани.
Учасники відвідали у центрі Рижан пам’ятний знак та стенд із портретами загиблих воїнів Радицького і Рижанського старостинських округів, вшанували пам’ять Героїв хвилиною мовчання.
Підготувала Світлана Федоренко
Частково використано фото із сайту Хорошівської ТГ

Прокрутити вгору