Інформаційний супротив. 393-й день

Президія Міжнародного кримінального суду висловила жаль з приводу погроз росії у бік трибуналу через ордер на арешт Володимира Путіна.

Про це йдеться на сайті МКС.

Президія Асамблеї МКС заявила, що з боку Росії були погрози проти Міжнародного кримінального суду, а також заходи, оголошені проти його прокурора та суддів.

«Президія висловлює жаль з приводу цих спроб перешкодити міжнародним зусиллям забезпечити відповідальність за дії, заборонені спільним міжнародним правом», – йдеться у повідомленні.

17 березня Міжнародний кримінальний суд у Гаазі видав ордери на арешт російського диктатора Володимира Путіна та дитячого омбудсмена Росії Марії Львової-Бєлової. Їх звинувачують у незаконній депортації дітей з України до РФ у період з 24 лютого 2022 року.

Як пояснив генеральний прокурор України Андрій Костін, глава кремлівського режиму може бути заарештований на території 123 країн, які ратифікували Римський статут. В Офісі президента України заявили, що рішення МКС означає, що не буде жодних переговорів із нинішньою російською елітою та жодного скасування санкцій.
Підготував О. Голяченко

Прокрутити вгору