Книгу Анатолія Пантуса «Щит і меч Європи – Україна» передали родинам загиблих Героїв

Ми вже коротенько писали в «Прапорі» й на сайті про те, що наш земляк, поет Анатолій Пантус з Іршанська, написав нову книгу «Щит і меч Європи – Україна», яка є відгуком на тяжкі воєнні події сьогодення в Україні і в наших громадах. В Іршанській бібліотеці відбулася презентація видання.
А минулого тижня, у п’ятницю 17 березня, представники Іршанської селищної ради разом із Анатолієм Пантусом здійснили поїздку старостинськими округами Хорошівської громади і залишили примірники книги у Рижанах, у Дашинці, у Хорошеві, аби їх передали родинам загиблих воїнів, бо у збірці є вірші, присвячені пам’яті Героїв-захисників, які віддали життя за Україну.


Побували в Зубринці й вручили книгу Галині Мулярчук – мамі Героя Миколи Мулярчука. Тут у навчальному закладі за ініціативи директорки Марії Колодій-Ткачук відбулася зустріч із учнями, де Анатолій Антонович презентував своє нове видання.


Книга починається молитвою до Архангела Михаїла – полководця ангельських воїнств – як до покровителя столиці України Києва і поборника Божої Правди.


Перед анотацією у збірці розміщена інформація від автора про те, кому він завдячує виходом цієї книги – він зазначає, що книга вийшла завдяки чуйності та сприянню колективу Іршанської селищної ради. А ми додамо, що вона вийшла ще й завдяки старанням і коштам родини Сахненків. Тираж невеликий, лише 100 екземплярів, проте книга побачила світ навіть попри постійні ворожі обстріли столиці, де виготовляли видання, і попри постійні відключення електропостачання.
А ще автор висловлює вдячність художнику Павлу Гусєву за картини, які стали ілюстраціями до книги.


У анотації говориться: «У збірці «Щит і меч Європи – Україна» поетичним словом оспівано важку боротьбу українського народу за Мир і Перемогу у вітчизняній війні з рашизмом. Саме за Перемогу України і Мир не тільки в Україні, а й у Європі гинуть сини і доньки українського народу, славні Воїни Світла у визвольній справедливій війні.
У своїх поезіях автор із великим сумом згадує Героїв-земляків, котрі своє життя поклали на вівтар Перемоги».

Підготувала Світлана Федоренко

Прокрутити вгору