Інформаційний супротив. 456-й день

Православна церква України з 1 вересня перейде на новий календар. Таке рішення ухвалили 24 травня 2023 року на архієрейському соборі ПЦУ в Києві

Нарешті!

Щаслива, що була частинкою змін, які врешті стали великою подією — Православна Церква України виправила непорозуміння і визнала єдиним нормальним днем Різдва Христового 25 грудня. Як і було завжди.

Прийшов кінець історичному парадоксу: «Різдву за старим стилем», що виник через столітню суперечку московських попів з московськими більшовиками. Українці відкинули і перших, і других.

І тепер ми відзначатимемо Великі Православні свята разом з більшою частиною православних церков світу – власне, з усіма, які не пов’язані з московією.

Пишаюсь тим, що розпочався цей процес не без моєї безпосередньої участі. Бо свого часу виступила співавтором законопроекту, який закріпив вихідний 25 грудня, нарівні з 7 січня. Тоді це здавалося максимумом з можливого. Але з початком повномасштабного вторгнення час полетів з величезною швидкістю — і процеси, які інакше займали б десятиліття, умістилися в неповні півтора роки.

Змінювати країну можливо, потрібно лише бажання

Що ж, вітаю всіх українців з поверненням духовної незалежності та здорового глузду!
Ольга Богомолець
Підготував О.Голяченко

Прокрутити вгору