Онлайн-сервіси, що можуть полегшити життя або просто зекономити час

Нинішня ситуація із пандемією коронавірусу, локдауном, запровадженням червоних зон утруднює звернення громадян до державних органів. Ми пропонуємо вам підбірку корисних лінків, які допоможуть не виходячи з дому, отримати певні послуги, довідки чи консультації.

Для запису до дитячих садків в Україні діє електронна черга. Запишіться до електронної черги на порталі Електронної реєстрації в заклади дошкільної освіти

https://reg.isuo.org/preschools/view/id/50451?year=2021 – Хорошівський Центр розвитку дитини «Веселка»

https://reg.isuo.org/preschools/view/id/50452?year=2021 – Хорошівський Заклад дошкільної освіти «Дзвіночок»

На порталі обов’язкова авторизація, є інструкція по електронній реєстрації для батьків.

Безоплатна правова допомога надає юридичні консультації онлайн. – https://www.legalaid.gov.ua/zvernennya/onlajn-yurydychna-konsultatsiya/

Для цього необхідно заповнити форму та чекати відповіді на свою електронну адресу.

На порталі пенсійного фонду України https://portal.pfu.gov.ua/sidebar/Templates/Default

можна отримати або подати заяву на призначення пенсії, відомості про трудову діяльність, дані з реєстру застрахованих осіб, електронну пенсійну справу, звітні відомості страхувальника, дані страхувальника з Єдиного реєстру страхувальників, запис на прийом, усі ваші звернення до органів ПФУ, заява на перерахунок пенсії, внесення змін до електронної пенсійної справи, запит на отримання паперових чи електронних документів, звернення (скарга, питання), пенсійний калькулятор та інші послуги. Важливо зареєструватися на сайті. Це можна зробити у два способи: подача заяви для реєстрації на Веб-порталі (необхідне особисте звернення до органу ПФУ) або ж онлайн реєстрація за електронним цифровим підписом (ЕЦП). На сайті є детальна інструкція як можна зареєструватись обома способами.

Записатися онлайн до лікарів у Хорошеві поки що неможливо, хоча сервіс https://helsi.me

хороший. Дозволяє знайти лікарів, клініки та ліки онлайн.

Замовити довідку про несудимість, перевірити документи, електронний кабінет водія, отримати витяг з ЄРДР ТЗ можна онлайн на сайті головного сервісного центру МВС України

https://hsc.gov.ua/onlajn-servisu/

Міністерство соціальної політики України https://www.msp.gov.ua/main/Eservices.html

також надає низку послуг онлайн: субсидії, допомога при народженні дитини, електронний кабінет особи з інвалідністю, допомога на дітей ФОП та інші. Щоправда тут також потрібен електронний цифровий підпис, бо інший вид реєстрації передбачає відвідування певних органів для підписання документів.

Державні послуги онлайн можна оформити за допомогою додатку «Дія». Реєстрація в системі займає 3 хв.

https://diia.gov.ua/services/dovidka-pro-dohodi – довідка про дохід за обраний період. Довідку можна отримати через 12 хвилин після оформлення.

https://diia.gov.ua/services/dopomoga-po-bezrobittyu – допомога по безробіттю (тут ви можете подати заяву про надання чи поновлення статусу безробітного та заяву про призначення чи поновлення допомоги по безробіттю). Подання заяви займає 10 хв. Час очікування відповіді – 1 доба.

https://diia.gov.ua/services/dovidka-pro-vidsutnist-sudimosti – довідка про відсутність судимості. Послуга знаходиться на етапі реінжинірингу і незабаром буде доступна в Дії. Наразі ви можете її отримати у Головному сервісному центрі МВС України (див. вище).

https://diia.gov.ua/services/vityag-pro-zemelnu-dilyanku – витяг про земельну ділянку. Тут можна отримати витяг із відомостями з Державного земельного кадастру. Витяг з кадастру – документ, необхідний для вчинення операцій із землею (купівля-продаж, дарування, оренда тощо). Витяг дійсний протягом трьох місяців з моменту видачі.

Подання заяви – 15 хвилин. Надання послуги – протягом 10 робочих днів з дати реєстрації заяви. Послуга платна.

https://diia.gov.ua/services/dovidka-z-reyestru-zastrahovanih-osib – довідка з Реєстру застрахованих осіб. Послуга знаходиться на етапі реінжинірингу і незабаром буде доступна в Дії. Наразі можна її отримати на Порталі електронних послуг ПФ України (див. вище)

Полегшуйте собі життя та економте час за допомогою корисних онлайн сервісів!

Прокрутити вгору