Приносить радість улюблена робота

Надвечір’я після робочого дня. Тиша навколо. Величне і просторе приміщення Хорошівського будинку культури затихло після гамірного дня й постійного велелюддя. Проте в методичному кабінеті ще довго світиться, бо там іде творчий пошук. Пані Ірина Слобожан працює над вдосконаленням чергового сценарію до прийдешнього заходу чи свята. Так буває досить часто. Робота вимагає натхнення і самовіддачі, креативності з вогником в очах. І цей творчий вогник світиться у погляді досвідченої й шанованої працівниці культури уже впродовж багатьох плідних та насичених професійних років.

Найперші дитячі спогади Ірини Слобожан – про те, як часто співали батьки, як мама співала в хорі будинку культури. Ще десь у 4-5 річному віці вона взяла у руки баян, за яким можна було побачити лише чубчик дитячої голівки. Ота спадкова любов до музики, співу і визначила її професійну стежку.

Активна учасниця художньої самодіяльності в середній школі, учениця музичної школи й учасниця ансамблю баяністів, хору районного будинку культури. Завжди Іринка була активною у всіляких мистецьких заходах. Потім отримувала масу задоволення від навчання в Житомирському культосвітньому училищі.

Із 1985 року почалася її стежина в улюбленій професії. Спочатку в Добрині, а через рік перейшла працювати методистом районного будинку культури. З тих пір і до сьогодні – незмінно трудиться саме тут, хоча заклад, як і район, пройшов перейменування і реорганізацію.

Ірина Анатоліївна є учасницею і очолює два вокальні колективи будинку культури – народний ансамбль «Лілея» і гурт «Свічадо». Вона є ведучою або співведучою на всіх концертах, фестивалях, офіційних заходах з нагоди державних та різних професійних свят, мітингів пам’яті тощо.

Її сольні вокальні виступи викликають щире захоплення у глядачів. Голос Ірини Анатоліївни органічно звучить у народному хорі української пісні.

Ірина Анатоліївна ретельно підходить до підготовки сценаріїв, разом із організаційною групою колег вивіряє кожне слово, а поезія у її виконанні оживає в уяві слухачів незабутніми яскравими образами.

Усі завдання, які виконує Ірина Анатоліївна, усі ролі – ведучою, чи то виконавицею пісень, наставницею – усе вона робить із задоволенням.

А ще вона любить і поважає людей, з якими працює, глядачів. І їй відповідають взаємністю. Колеги обрали її своєю профспілковою лідеркою. Ось уже впродовж 10 років вона очолює профспілкову організацію спочатку працівників культури району, а нині – Хорошівської громади.

Учасниці ансамблю «Свічадо» так відгукуються про свою наставницю: «Ірина Анатоліївна допомогла кожній із нас відчути свою потрібність, згуртувала колектив і вивела на сцену. Ми тепер – одна сім’я, де ділимося і радощами, й невдачами, отримуємо позитив і продовжуємо активне життя. Ми дуже любимо свою керівницю і зичимо їй здоров’я і щастя на довгі роки».

Її праця неодноразово винагороджувалася багатьма відзнаками різних рівнів.

Хай же ще багато років у тиші кабінету чи в шумі репетицій народжуються нові ідеї, нові сценарії, проєкти на радість людям і нехай улюблена робота приносить насолоду й надалі  !

Підготувала Надія Панченко

Прокрутити вгору