Інформаційний супротив. 62

Актор Олег Басілашвілі не потребує представлення. Він із кагорти тих російських інтелектуалів, хто різко критикує тоталітарний радянський режим, таврує масове поширення психології «совка» та підтримки режиму путіна. Зокрема він заявив, що в результаті анексії Криму росією «замість брата і друга, який [був] поряд із нами, уже здобули злого ворога — на всі віки».

Пізніше Басілашвілі закликав російське суспільство припинити ідеологічне переслідування діячів культури, які мають думку про ситуацію в Україні, відмінну від поглядів російської влади.

«Советский союз совершил ужасное дело: похоже, за время своей истории он истребил почти всех, кто мог бы воспринять свободу.Воля к свободе осталась в Украине, в Прибалтике, в Грузии. Но не у нас, не у русских.

У нас качество населения низведено ниже плинтуса.Оно не идёт ни в какое сравнение со сталинскими временами. Ибо тогда система всё-таки преодолевала сопротивление, с нею всё-таки боролись.Был огромный пласт людей, ненавидящих Сталина и совок вообще. Недаром системе требовался ГУЛАГ.Сейчас он не нужен. ЭТОТ народ любит вождя и без ГУЛАГа.Страшное дело — рабство из-под палки.Но ещё страшнее — рабство без палки…».

© Олег Басилашвили.

Олександр Голяченко

Прокрутити вгору