Перевірки закладів на дотримання карантинних обмежень тривають

У суботу 13 листопада мобільна група уповноважених осіб у складі працівників Держпродспоживслужби, поліцейських та кореспондента газети «Прапор» перевіряла продавців та відвідувачів магазинів і закладів харчування у Хорошеві щодо дотримання умов карантину.

Було перевірено два кафе та кав’ярня, дев’ять магазинів промислових товарів та шість магазинів продовольчих товарів. Перевіряючі моніторили, чи дотримуються працівники та відвідувачі санітарних норм, впроваджених на період карантину.

Звертали увагу на наявність засобів індивідуального захисту у працівників та контейнерів для їх збору після використання, на наявність інформаційних листів на вхідних групах дверей, а також на нанесення попереджувальних стрічок для дотримання відстані між покупцями. Знайомилися із складом препаратів, якими проводиться дезінфекційна обробка приміщень і поверхонь.

У ході перевірки не було виявлено явних порушень санітарних вимог. Магазини, які мають продавців, щеплених однією дозою, працюють у режимі онлайн та на виніс. Відвідувачів магазинів та кафе запитують про наявність сертифікатів про повну вакцинацію. Переважна більшість перевірених закладів має інформаційні стенди та оголошення, антисептики, маски для відвідувачів, урни для використаних масок та рукавичок.

Такі перевірки – це можливість попередити неприємні ситуації, у разі адекватної реакції на зауваження перевіряючих.

Бережіть себе та своє здоров’я, будьте відповідальними.

Любов Дем’янчук

Прокрутити вгору