Епідемічна ситуація з COVID-19 у Житомирській області

За інформацією ДУ «Житомирський обласний лабораторний центр» станом на 11 листопада у області всього зареєстровано 124 719 нових лабораторно підтверджених випадки (з наростаючим підсумком). За час пандемії в області померла 2695людина. Всього одужало 102 613 особи. Активними хворими на тепер є 19 411 людей.

Проведено 387 092 ПЛР-тестувань та 373 626 ІФА-тестувань.

На території колишнього Хорошівського району підтверджено 2714 випадків захворювання. За час пандемії в районі померло 57 осіб, одужала 2231 людина. 426 осіб є активними хворими.

Заступниця голови Житомирської облдержадміністрації Наталія Остапченко розповіла, що станом на 9 листопада в лікарнях Житомирщини перебувало 13 вагітних жінок, які хворіють на коронавірус. За її словами, в області частішають випадки, коли на коронавірус хворіють вагітні жінки.

Окрім вагітних, в області фіксують зростання кількості хворих на коронавірус дітей.

Керівник Житомирського міського департаменту освіти Валентин Арендарчук повідомив, що понад 60 працівників закладів освіти міста відсторонили від роботи через відсутність вакцинації від коронавірусу.

За його словами, заклади перейдуть працювати в режим офлайн якщо в школах будуть 100% провакциновані всі працівники двома дозами.

За словами керівника обласного управління Держпраці Сергія Сечіна, за відсторонення невакцинованих працівників відповідає керівник освітнього закладу. Якщо ж керівник не відсторонює таких людей від роботи, то він сам підлягає адміністративному стягненню, а саме: штрафу до ста сімдесяти тисяч гривень.

У Житомирській області відсторонили від роботи також двох працівників Житомирської облдержадміністрації та вісьмох працівників райдержадміністрацій. Максимальний термін відсторонення таких працівників може становити 120 діб.

Директор міського юридичного департаменту Євгеній Черниш розповів, що у міському транспорті Житомира планують часове обмеження безкоштовного проїзду для пільговиків з десятої до четвертої години.Таким рішенням планують зменшити кількість людей у громадському транспорті. За підрахунками міської ради, 40% пасажирів, які їдуть у ранковий чи вечірній час – це саме пільговики.

Без змін безкоштовно їздитимуть військовослужбовці, працівники правоохоронних органів, а також учні.

Речниця Нацполіції області Алла Ващенко розповіла, що за період перебування Житомирщини у «червоній» зоні карантину, поліцейські разом із Держпродспоживслужбою перевірили чотири тисячі суб’єтів господарювання на дотримання правил карантину. У результаті зафіксовано 952 правопорушення. Поліцейські винесли 732 постанови за відсутність маски в громадському місці. За це законом передбачений штраф від 170 до 255 гривень.

Ще 220 адмінпротоколів оформили на представників бізнесу. У таких випадках штраф для громадян становить від 17 тисяч до 34 тисяч гривень і для посадових осіб – від 34 тисяч до 170 тисяч гривень.

Лікарні завантажені хворими на COVID-19

Станом на 10 листопада у Житомирській області чотири лікарні завантажено хворими на коронавірус на понад 77,5%.

Хворих на COVID-19 приймають 24 лікарні. Найбільша завантаженість хворими та пацієнтами з підозрами спостерігається в наступних закладах: Хорошівська лікарня – 87%, Коростишівська центральна районна лікарня – 80%, лікарня №1 Житомирської міської ради – 79%, Баранівська центральна районна лікарня – 77,5%.

Загалом у лікарнях зараз перебуває 1860 хворих на коронавірус жителів області. Почастішали випадки госпіталізації дітей.

Кисневу підтримку отримують 1270 людей. До апаратів штучної вентиляції легень підключено 59 хворих.

Підготувала Любов Дем’янчук

Прокрутити вгору