Покликання Віти Зелінської – бути вихователькою

Серед розмаїття вкрай важливих професій виокремлюється одна, яка вимагає величезного терпіння, постійної самовіддачі та саморозвитку, безмежної любові до своєї справи. І це професія – вихователь дитячого садочка. Саме вихователі у садочках стають першими після мами, знають відповіді на усі «чому», вчать маленьких вихованців азам самостійності, правилам поведінки, відкривають світ мистецтва, готують до школи тощо.

Понад сім років працює у Сколобівському дошкільному закладі освіти «Мальвіна» Віта Зелінська. Спочатку молода фахівчиння прийшла у садочок працювати вихователькою. Хоч за освітою вона соціальний педагог, але обрала роботу з маленькими дітьми. Творча, енергійна, завзята у роботі Віта Станіславівна п’ять років тому була призначена на посаду директорки ЗДО «Мальвіна». Вона намагається створити для малечі комфортні умови перебування у садочку. Зокрема, тут  оновили матеріально-технічну базу закладу, запроваджують сучасні методи виховання та розвитку дітей. Нині садочок відвідує 19 сільських діток (різновікова група), виховний процес забезпечує 6 працівників.

– Сьогодні у садочку ми працюємо за програмою «Українське дошкілля», впроваджуємо у своїй роботі національно-патріотичне виховання, прищеплюємо діткам любов до рідного села, краю, України, – розповідає Віта Зелінська. – У садочку немає живого куточка, але є багато квітів, які ростуть на клумбі, тому залюбки разом із вихованцями пораємося біля рослин. Наші дітки дуже люблять в усьому нам допомагати. Постійно беремо участь у районному конкурсі творчості «Я маленький українець», де неодноразово здобували призові місця. Пишаюся тим, що за період роботи на посаді директорки мені вдалося оновити у садочку ігровий майданчик, придбати ліжка, стільчики, постільні комплекти, електричну плиту, витяжку для кухні, пральну машинку, встановити пластикові двері та вікно. Неодноразово оновлювали посуд і дитячі іграшки, придбали гімнастичні м’ячі, мати, до початку опалювального сезону замінимо електричний котел на новий. Замовили й маємо придбати новий холодильник. Звичайно, без підтримки селищної ради та місцевого агропідприємства було б неможливо усе це зробити.

Спостерігаючи за роботою Віти Зелінської, переконуєшся, що працювати в дошкіллі – її справжнє покликання, адже любить дітей, розуміє усі їхні потреби, шукає різні шляхи та можливості для їх розвитку. Щодня намагається придумувати нові заняття для маленьких вихованців, щоб вони залюбки бігли до садочка. Намагається залучати до активної участі й батьків.

З нагоди Дня дошкілля вітаємо Віту Зелінську та колектив ЗДО «Мальвіна», а також усіх вихователів, помічників вихователів та працівників садочків Хорошівщини з професійним святом. Зичимо наснаги для успішного втілення творчих ініціатив. Нехай набутий практичний досвід допомагає реалізувати сучасні програми роботи з дітьми, а життя буде сповнене любов’ю вихованців, підтримкою батьків та теплотою рідних.

Ірина Сівінська

Прокрутити вгору