Щедрими врожаями віддячила земля «Садів Перемоги» Дворищенській громаді

Навесні під цей проєкт на вільній ділянці біля місцевої гімназії висадили картоплю та цибулю. За ними ретельно доглядали, не забуваючи про боротьбу зі шкідниками та прополку бур’янів. А тепер настала пора збору.

– Врожай виявився більшим, ніж очікували, – розповідає Сніжана Петренко, директорка Дворищенської гімназії. – Тепер буде чим поділитися з нашими захисниками, що на передовій, та вимушеними переселенцями.

Батько двох наших учнів Олександр Ковалишин має власний трактор та навісне обладнання для обробітку сільськогосподарських культур. Він безоплатно для спільної доброї справи навесні посадив картоплю, затим підгорнув та викопав. До збору врожаю долучилися вчителі, у яких цього дня не було уроків, технічний персонал освітнього закладу та працівники старостату. Наші «Сади Перемоги» потішили гарним врожаєм. Щира подяка всім за роботу, – додала Сніжана Іванівна.

Завдяки цьому проєкту вирощеною продукцією забезпечать Дворищенську гімназію, а це у свою чергу значно здешевить вартість харчування школярів. Частину врожаю передадуть воїнам-землякам, що перебувають у зоні бойових дій, обласному військовому госпіталю та декільком родинам ВПО, що нині мешкають у старостинському окрузі.

Довідково: Всеукраїнська кампанія «Сади Перемоги» спрямована на ефективне використання кожного клаптика землі для вирощування овочів, зернових, плодових дерев заради недопущення продовольчої кризи. Ініціатива впроваджена у співпраці Міністерства розвитку громад, закордонних справ та Мінагрополітики.

Підготувала Ольга Поліщук

Прокрутити вгору