Анжеліка Місюна реалізувала своє хобі за допомогою телефона

Нещодавно у газеті «Прапор» №50 від 18 грудня 2020 року була замітка про перемогу новоборівчанки Анжеліки Місюни в 20-му ювілейному обласному фотоконкурсі «Рідний край – моє Полісся». Роботи юної фотографині визнало не тільки професійне журі, а й вподобали користувачі соціальних мереж, адже фото дівчини набрали найбільшу кількість лайків.

Малою батьківщиною для Анжеліки Місюни є село Старий Бобрик. Навчається дівчина в одинадцятому класі Новоборівського ліцею. Вчиться добре. Улюбленими предметами є українська мова та література. Окрім навчання дівчина захоплюється фотографуванням й макіяжем.

– Фотографувати подобалося завжди. На телефон робила фото різноманітних квітів або навколишньої природи. А цього літа вирішила спробувати глибше опанувати цю справу. Мама підтримала моє бажання, й купила мені фотоапарат. В інтернеті знаходжу різноманітні вебінари з фотомистецтва й проходжу навчання. Самотужки також вчуся працювати з різноманітними програмами обробки світлин, – розповідає Анжеліка.

Перше знайомство з фотомистецтвом у дівчини відбулося у рідному ліцеї.

– Помітила талант Анжеліки ще у 9 класі на уроках мистецтва. Ми вивчали види, жанри фотографії. Вже на той час Анжеліка почала цікавитися цим. Із великим задоволенням вона виконувала практичні завдання з теми «Фотомистецтво», дуже любила фотографувати. Це у неї гарно виходило. Анжеліка у всьому бачить прекрасне. Вона постійно перед уроком показувала нові знімки, зроблені на смартфоні. Цього року я їй запропонувала взяти участь в обласному фотоконкурсі, де вона посіла друге місце, – – ділиться викладачка Альона Столяр.

У дівчини одразу виникла ідея, як саме зробити фотографії для конкурсу. Моделлю стала її молодша сестричка. Мама зробила маленькій моделі зачіску, а Анжеліка макіяж. На околицях рідного села зробили фотосесію.

Із Альоною Василівною відібрали для конкурсу п’ять найкращих фотографій, які принесли дівчині перемогу.

Нині Анжеліка Місюна для своїх друзів і знайомих робить фотосесії. Для дівчини це стало невеликим заробітком. Свої роботи вона виставляє на сторінках соцмереж.

– Восени минулого року почала займатися професійно фотографуванням. Фотосесії намагаюся робити у вихідні або під час канікул. Проте зараз для мене навчання на першому місці. Поки не визначилася, куди вступатиму, але думаю, що не полишу займатися фотографією, – каже Анжеліка.

Попереду на дівчину чекає відповідальна й напружена пора – ЗНО й вступ до обраного навчального закладу. Побажаємо Анжеліці обрати професію до душі, розвивати й вдосконалювати захоплення фотографією.

Ірина Сівінська

Прокрутити вгору